Meisjesteam St. Joris handbalkampioen!
(wedstrijd- en sfeerverslagen volgen nog...)
24 september 2009

(klik op een foto voor een uitvergroting)

Het jongensteam


Topoverleg met coach Marc Kruip


De keepers van de tegenstanders visten geregeld in het net...


Het meisjesteam

Het was zondag 24 september 2006. We moesten vandaag handballen, we wisten dat we best ver konden komen omdat we drie handballers hebben: Lynn, Nori en Nans, en nog een paar andere goede zoals: Juul, Femke en Suzan de keeper.De eerste wedstrijd was tegen De regenboog, dat was een best moeilijke verdediging daarvan hebben we met 2-0 van gewonnen.
Toen een paar minuten pauze en dat meteen de tweede wedstrijd spelen tegen de Jozefschool 1. Dat was aan de score te zien een makkelijke wedstrijd want van de Jozef wonnen we met 5-0.


Alweer een goal...

Toen weer een paar minuten pauze, en toen moesten we tegen de Antoniusschool uit Lievelde. Nou dat was echt niet makkelijk, we wonnen wel met 1-0 van, maar nog maar net, want het was echt een mazzel bal. Hij kwam echt recht op de keeper af, maar de keeper had de bal niet echt onder controle en daar door glee de bal naar achteren zo het doel in.


... en weer een, en weer een, en weer een (enz)

We hadden dus alle mensen uit de poule a gehad en nou maar af wachten of we door waren naar de volgende ronde. Maar daar kwamen we al snel achter want we stonden eerste in de poule. Dus om half vier de halve finale spelen. En daar kwamen we ook met gemak doorheen want weer liet Suzan geen een bal door. We moesten als eerst tegen de Jozef2. Dat verliep gelukkig goed, want van hun wonnen we met 2-0. Helemaal blij want door die overwinning mochten we door naar de finale.


Een gewonde...


Spanning op de bank


Keeper Suzan laat geen enkele bal door!

Om 6 uur was de finale ongeveer, heel laat dus. Eerst waren de jongens aan de beurt, dat was erg spannend. Het werd gelijk bij hun dus dat was penalty’s nemen, Maar uiteindelijk won de Jozefschool. Nu waren wij aan de beurt. We moesten al weer tegen de Antoniusschool uit Lievelde. Iedereen was zenuwachtig en de spanning steeg erg, alle moeders en vaders die op de tribune zaten, schreeuwde de longen uit het lijf. Toen vielen er in een korte tijd drie goals voor ons. Toen werd er afgefloten. We hadden met 3-0 gewonnen. Wij met ze allen naar Suzan toe want we waren Kampioen van Lichtervoorde geworden.


Handbalkampioenen!


De prijsuitreiking

En daarna de prijs uitreiking. Na dat die was geweest gingen we patat eten. Opeens zei Michelle dat Suzan geen bal door had gelaten, en wij allemaal van ja dat is waar.


De trofeeën worden aan de trouwe fans getoond...


Het is nog héél lang feest in de kantine...


De huldiging


De huldiging op het bordes. Met echte champagne!

De volgende dag gingen we om iedereen te verassen naast school staan om ons school T-shirt aan te doen en dan polonesse het voorplein op te komen, maar hun hadden ons verrast want alle meesters en juffen stonden daar plus de hele school en alle moeders. Nou dat was ff schrikken want dat wisten we niet. En meester stond met een fles champagne op de trap. Hij schoot de kurk eraf, en schonk de glazen vol. Het was eigenlijk niet de bedoeling dat we het zouden drinken maar gewoon voor de grap. Maar een paar meiden dronken wel en dat was echt heel erg vies zo te zien.


Eén slokje champagne en meteen het hele team op de tafels!

Toen mochten we weer de school in, en echt heel de school was versierd en op het bord stonden allemaal teksten: Goed gedaan meiden en dat soort dingen. We gingen ook de school nog rond met de beker en dat was echt lachen want in alle klassen gingen zingen voor ons, en zo als gewoonlijk was ons hoofd ook vol geplakt met stikkers, dat was wel leuk.
En nu naar Arnhem toe!