5 december 2006

(klik op een foto voor een uitvergroting)

Op 5 december is het eindelijk zover: Sinterklaas bezoekt de St. Jorisschool! De hele schoolbevolking en vele ouders staan op het schoolplein op de Sint te wachten. Maar dat duurt nogal. Er is geen beweging vanuit de richting van Antoniushove. Zou Sint ons zijn vergeten? Na een aantal liedje klinkt er ineens getoeter van de andere kant.

Daar komt een busje aangereden van bouwbedrijf Klomps, het bedrijf dat de nieuwe school bouwt. En ja hoor, in het busje zit de Sint met twee Pieten. Sinterklaas stond de wachten bij de nieuwe school, maar daar waren natuurlijk nog geen kinderen te bekennen. Gelukkig wil een werknemer van Klomps de Sint wel even naar de oude school brengen. En zo komt alles toch nog goed.

Na een gezamenlijk welkomstlied begint de Sint en zijn Pieten aan hun rondgang langs de klassen.

Het was weer een feest. Sint en Pieten: tot volgend jaar.
En dan wl op de nieuwe school!