De ReŁnie

(klik op een foto voor een uitvergroting)

Zelf een leuke foto op de reŁnie gemaakt? Verras ons en stuur de foto('s) hier naar toe!

30 september 2006 - de reŁnie!

Schoolverlaters 1927 - 1960:


Het eerste exemplaar van 'Een boekje open...' wordt overhandigd aan oud-leerling dhr. Brus.Schoolverlaters 2000 - 2005:

Schoolverlaters 1960 - 1999:

Zelf een leuke foto op de reŁnie gemaakt? Verras ons en stuur de foto('s) hier naar toe!


The day after:


Met vereende krachten is de school op zondagmorgen alweer klaar voor onderwijs...


29 september 2006


Een tent die het hele voorplein beslaat.

Nog 1 dag tot aan de Jongensschool - St.JorisschoolreŁnie.
Wij zijn er klaar voor.

Tot morgen!


25 september 2006


Een greep uit het aanbod...

Nog 5 dagen tot aan de Jongensschool - St.JorisschoolreŁnie.

Het voordeel van een school met een grote zolder is dat er weinig wordt weggegooid. Nieuwe methode aangeschaft? Laten we de oude methode maar op zolder leggen... Daar werd dan jaren niet meer naar omgekeken. Gevolg: stapels oude les- en leesboeken.

Die gaan nu in de verkoop.

Tijdens de reŁnie bestaat dus de gelegenheid een stukje geschiedenis van de school te kopen en in het bezit te komen van de boeken die je altijd al had willen hebben (?!) Voor de prijs hoeft je het niet te laten: die varieert van Ä 0,50 tot Ä 2,00 per boek. Het geld dat op deze manier binnenkomt, komt ten goede van de inrichting van de nieuwe school.


22 september 2006


Juf Aly probeert orde in de berg foto's te scheppen...

Nog 8 dagen tot aan de Jongensschool - St.JorisschoolreŁnie. Alle foto's voor de fototentoonstelling zijn inmiddels voorzien van hoesjes. Op kopieŽn van de foto's zijn de leerlingen voorzien van genummerde stikkers.
We hopen dat vele oud-leerlingen door de reŁnisten herkend worden en dat hun namen op de bijbehorende lijsten worden ingevuld.


19 september 2006
Nog 11 dagen tot aan de Jongensschool - St.JorisschoolreŁnie. De voorbereidingen worden zichtbaar: oude schoolspullen zijn van zolder gehaald voor de tentoonstelling, de tentoonstellingsborden staan al op school en oude foto's zijn uitvergroot.

Vanmiddag is bij drukkerij Westerlaan een begin gemaakt met de druk van 1250 exemplaren van het reŁnieboekje. Als je goed kijkt op de foto hierboven zie je de omslag van 'Een boekje open...' van de persen lopen...


30 augustus 2006
Over een maand is het zover: de Jongensschool - St.JorisschoolreŁnie! Al meer dan 640 oud-leerlingen hebben zich al opgegeven. En nog steeds komen elke dag aanmeldingen binnen.


Schoolteam 1939

De onderstaande oud-leerkrachten hebben inmiddels al toegezegd ook op de 30ste naar hun oude school terug te komen:

mevr. Meekes-Hulshof, mevr. de Bruyn-SchrŲer, mevr. Peek-Scheerder, dhr. Harrie Weenink, dhr. Theo Hogenkamp, dhr. Scheerder, mevr. Trees Heinst-de Beyer, mevr. Ger Schrage, mevr. Brouwer-Paanakker, dhr. Henny Wolters, dhr. Henk Evers, dhr. Joop ten Have, dhr. Ben Besselink, mevr. Marthie Broekman, dhr. Gerard Gerritsen, mevr. Annie Baks, dhr. Vincent Stapelbroek, dhr. Hans Wezenberg, mevr. Wendy Wagener, dhr. Hans Kienhuis, dhr. Theo Hulshof, dhr. Andrť Obelink, mevr. Kristel Tebarts, mevr. Wilma Knippenborg, mevr. Pascale Stoverink en mevr. Ellen Ottink


15 augustus 2006
De schoolvakantie bijna voorbij, het reŁnieboek bij de drukker en nog (maar) 46 dagen tot de reŁnie.

De aanmeldingen stromen nog steeds binnen via www.st-jorisschool.nl. Hele groepen geven zich op, getuige het onderstaande bericht:

Als het goed is komen wij met 14 leerlingen van de 18 leerlingen naar de St.Jorisschool ReŁnie, er zijn zelfs uitnodigingen op de post gedaan om zo iedereen van onze klas te bereiken. Na de reŁnie willen we ter afsluiting nog wat met onze oude 6de klas wat gaan drinken in het dorp. We hebben er allemaal zin in tot de 30ste.

Vanaf aanstaande maandag is het ook weer mogelijk de inschrijfformulieren op school in te leveren.


2 juli 2006
Zouden er nog mensen zijn die nog niet weten dat er een reŁnie is? Voor het reŁnieboek hadden wij voor 1 juli een indicatie nodig van de opgave (en dus van de oplage). Natuurlijk blijft het mogelijk je ook na vandaag aan te melden voor de reŁnie! Ook oud-onderwijzend personeel, MR, OR en Schoolcommissieleden worden van harte uitgenodigd zich op te geven voor de reŁnie. Tijdens de vakantieperiode zijn de aanmeldingformulieren ook verkrijgbaar bij de Openbare Bibliotheek Lichtenvoorde en woon- en verzorgingscentrum Antoniushove. Het aanmeldingsformulier kunt je inleveren bij

Monique Stottelaar,
Middachtenstraat 34,
7131 BC Lichtenvoorde

Inschrijven via www.st-jorisschool.nl blijft natuurlijk altijd mogelijk!


17 juni 2006
Even een berichtje over de reŁnie. De voorbereidingen verlopen voorspoedig. De aanmeldingen stromen (nog steeds) binnen en de reŁniecommissie is druk met het ordenen en het versturen van de klassenlijsten.

Inmiddels is ook een eerste opzet voor de lay-out van het reŁnieboek binnen. Steeds meer verhalen en foto's komen er los. Niet in de laatste plaats aangeleverd door oud-leerlingen die hun aanmeldingsformulier voor de reŁnie op school komen inleveren en van de gelegenheid gebruik maken even rond te kijken herinneringen op te halen. Op de foto hierboven Hemmie Doppen en Henk Penterman bij een klassenfoto van de eerste en tweede klas uit 1934.

Aanmeldingen, verhalen en foto's blijven nog steeds welkom!


25 mei 2006
Elke dag geven zich oud-leerlingen op voor de reŁnie. Ook een aantal oud-leerkrachten heeft al aangegeven hun oude school op 30 september te komen bezoeken.

Op onze internetpagina is een tijdsindeling voor die dag opgenomen:

  • 14.00 tot 16.00 uur schoolverlaters van ongeveer 1927 tot 1960
  • 16.30 tot 18.30 uur schoolverlaters van 2000 tot 2005
  • 19.00 tot 21.00 uur schoolverlaters van 1960 tot 1999
Sluiting: ongeveer 22.30 uur

De kans om oud-klasgenoten te ontmoeten is in de aangegeven tijdspanne het grootst (daarom hebben we de tijdsindeling bedacht). Maar voor alle duidelijkheid: het staat iedereen natuurlijk vrij om eerder te komen, of langer op de reŁnie te blijven.

We hebben berichten ontvangen dat een aantal oud-leerklingen actief bezig is de klas bij elkaar te krijgen. Geweldig natuurlijk, maar ook een hele klus. Om dat werk te verlichten is het mogelijk bij ons op te vragen welke leerlingen van je jaargroep zich inmiddels al hebben opgegeven. Misschien is op deze manier het werk te verdelen...


13 april 2006
De aanmeldingen stromen binnen. Een aantal van jullie heeft ook al de klassenlijst opgevraagd en probeert de oude klas op 30 september bij elkaar te krijgen. Neem hierover gerust contact op via anke@st-jorisschool.nl.

Het reŁnie-boekje vordert gestaag. Veel ons nog niet bekende foto's worden aangedragen. Naast een kort overzicht van de geschiedenis van het onderwijs in Lichtenvoorde wordt de geschiedenis van de Jongensschool - St.-Joris per periode van 10 jaar beschreven. Feiten worden aangevuld door anekdotes van leerlingen en leerkrachten. Naar die anekdotes, die vaak beschrijven hoe het er in en rond school aan toe ging, zijn we nog op zoek. Hieronder een voorbeeld:

Marianne en Elly Gijsbertsen waren na het eten tussen de middag op tijd vertrokken. Vanuit de Populierenstraat "lopes" naar school. Bij school aangekomen was er nog niemand, dus gingen ze heerlijk zitten wachten totdat iedereen er weer zou zijn. En dat duurde best lang. Totdat meester Gruwel kwam vragen waarom ze nog steeds op het hek zaten. Snel naar binnen want de school was allang begonnen! Of de zusjes van meester Gruwel nog voor straf onder de klok in de gang hebben moeten staan is niet bekend.

Wat ons betreft zijn dit de krenten in de pap. Dus als je nog iets leuks te melden hebt: zet het op de mail! Verder blijven foto's, briefjes en rapporten etc. natuurlijk ook van harte welkom!


16 maart 2006
Vanaf vandaag kun je je opgeven voor de grote reŁnie van 30 september aanstaande.
Om de reŁnie te bekostigen wordt er een bedrag van Ä 12,50 per persoon gevraagd. Hiervoor ontvang je koffie met iets lekkers, een consumptie en het reŁnieboek.
Opgeven kan tot 1 juli. Deze datum heeft vooral te maken met het laten drukken van het reŁnieboek. Oud-leerlingen die zich voor die datum inschrijven kunnen verzekerd zijn van een exemplaar.
Op www.st-jorisschool.nl vind je links in de menubalk *** reŁnie ***. Daar vind je alle info en een inschrijfformulier.