Een motor op school (groep 7-8)
24 april 2007

(klik op een foto voor een uitvergroting)

Meester was weer eens een verhaal aan het vertellen. Dat ging over zijn broer. Hij vertelde dat hij gek van motors was en dat 0tto zelf een motor had ontworpen. Juul Weelink wilde er wel meer van weten. Hij vroeg meester erna en hij gaf Juul de site van 0tto (www.cbx-inox.com ). Juul vond die motor supper vet daarom mailde hij naar 0tto of hij een keer met zijn motor op school wou komen. En dat wou hij wel.

Hij kwam op school samen met zij zus CÚcille. 0tto had een PowerPointPresentatie met 50 dia 's. In het begin ging het vooral over hoe hij op het idee kwam en dat soort dingen. Hij had een motorblok uit een andere motor gehaald en daar had hij zijn eigen motor van gemaakt ( CBX-inox ). Hij had een paar onderdelen bij zich en hij vertelde daar ook weer wat over. Toen we iets verder in de presentatie waren liet hij zien hoe die er aan werkte en met wie. Ergens halverwege die dia 's vertelde hij dat hij aan een nieuw project was begonnen. Hij zei "Niemand weet nog wat het is, maar ik ga het jullie vertellen. CÚcille en meester Godfried? Als jullie nou even naar de schakelruimte gaan?". Ze waren het er natuurlijk niet mee eens maar toch gingen ze naar de schakelruimte toe.

Toe we wisten wat 0tto ging maken en hoe het eruit zag mochten we even naar buiten om zijn CBX-inox motor te bekijken. Iedereen die wou mocht er even op zitten. Meester maakte er wat foto's van. Het was eigenlijk wel grappig omdat sommige er half op moesten liggen om het stuur vast te houden.

Aan het eind waren de vragen. Een vraag die was of we zijn handtekening mochten. Bijna iedereen wou zijn handtekening wel. Dus hij moest 27 blaadjes signeren. Toen de les was afgelopen was het al half vier. Het was een erg leuke les. En als hij zijn nieuwe project af heeft mag hij best terug komen !!

CÚline Meekes (groep 8)