Damesteam St. Joris (nét) geen Gelders handbalkampioen
9 mei 2007

(klik op een foto voor een uitvergroting)


Na heel overtuigend handbalkampioen van Oost Gelre te zijn geworden, stond vandaag het Gelders kampioenschap op het programma van het damesteam van de St. Joris. Dus ging het onder begeleiding van vele fans (ouders, broertjes en zusjes en natuurlijk de jongens van groep 8) tegen half 12 richting Arnhem. Mooi op tijd (niks omleidingen en files) kwamen we aan bij sportcentrum Valkenhuizen. Een gezonde spanning maakt zich langzamerhand van iedereen meester.
Ook van de meester want zijn sik zou er aan moeten geloven wanneer het team Gelders kampioen zou worden…


Toch wel spannend...

De eerste wedstrijd is tegen het kampioensteam uit Wijchen. Coach Astrid heeft een sterke formatie in het veld gebracht en het wordt een spannende wedstrijd. Een heel goed begin, want de dames winnen de wedstrijd met 3-2. Grote vreugde in het veld en op de tribune!


Prima verdediging en eerste wedstrijd gewonnen!

Een half uur later moet het team aantreden tegen de kampioenen van Vaassen. Die dames blijken een maatje te groot: ondanks een felle strijd en een prachtig tegengoal verliezen we de wedstrijd met 5-1. Toch wel een domper. Maar het meisjesstem blijkt uit het goede hout gesneden en toont veerkracht onder het motto "Geef nooit op!".


Spanning op de bank


Onrust op de tribune!

De derde wedstrijd gaat tegen het kampioensteam van Doetinchem. De teams zijn aan elkaar gewaagd en het gaat wat schotkansen betreft gelijk op. Maar het zit onze meiden niet mee, de bal wil er maar niet in… Doetinchem heeft meer geluk: het lukt ze om de bal twee keer achter onze keeper te krijgen. Eindstand 2-0, dus.

Na een flinke peptalk (en de oorverdovende luchthoorns die Niek en de familie Dusseldorp mee naar de sporthal hebben gesleept) maken onze kampioenen zich op voor de laatste wedstrijd. De sterspeelsters van Ulft staan op het programma. Onze dames overrompelen deze tegenstandsters en de wedstrijd eindigt met een 3-0 winst.


Een (onzichtbaar) doelpunt


Laatste wedstrijd overtuigend gewonnen!

Dan wordt het nog even spannend: de eerste twee van de poule gaan door de finalewedstrijden waarin gestreden wordt om de eerste vier plaatsen. Na het nodige rekenwerk van Gien wordt echter jammer genoeg snel duidelijk dat we derde van de poule zijn geworden. Een geweldige prestatie natuurlijk, maar dus net niet genoeg om verder te gaan. Na vele complimenten, een vaantje en een ijsje vertrekken we toch wel redelijk voldaan richting de mooie Achterhoek. Er kan er maar één de beste zijn en dat waren wij dit keer (net) niet.

Bedankt meiden: geweldig geknokt! Bedankt ook coach Astrid die van een groep dames een echt team wist te maken. En natuurlijk mogen we hier ook de fans niet vergeten en de ouders die voor het vervoer zorgden.

En ten slotte ook nog bedankt namens Barbara: ze kan mijn sikje nog niet missen…


niet nodig...