Kerst op school
20 december 2007

De 1e kerstmusical
Groep 8 kwam half 4 op school , om om te kleden voor de kerstmusical. Maar ook Maartje en Berend uit groep 7, om de kerstmannen te spelen. Als je klaar was mocht je achter de schermen gaan zitten. En toen zagen we meester in de galakleren, maar eigenlijk waren het trouwkleren van zijn vader. En toen zagen we de zaal vollopen met de kinderen en ouders van groep 1 tot en met 3. En toen kwam de spanning van de kinderen van groep 7 & 8.
Op het podium zaten al 3 kinderen; Sjors, Danique en Lynn. En toen werd de conversatie hoorbaar, met de eerste zin "Schaatsen? Nu al? Het heeft nog nauwelijks gevroren". Toen kwam het eerste liedje: schaatsen. En toen moest Tim ook gaan vegen met de bezem, en toen vielen er af en toe takjes af een kindje uit de instroom pakte telkens een takje en gooide het weer op het podium. Dat was echt lol! Na de musical gingen de kinderen van groep 8 naar een gala etentje in de klas. Groep 7 deed Hawaï thema, en de rest van de school ging gewoon eten.

Gala en Hawaï en de rest
Naar de musical ging groep 8 chique eten. Groep 7 Hawaï De rest van de school ging dus normaal. Het was dus heel snel omkleden. Groep 8 ging naar de klas en het was heel gezellig want we werden op gewacht door de obers: Birgit Tenten & Karel Baks. We werden door hun op de stoel geschoven. En Karel kwam terug met champagne. Dat was super lekker. Onder het eten gingen we dansen dat was heel erg leuk want Jette vroeg meester te dans. Maar Jette was veel en veel te klein voor meester dus tilde meester haar op. En dat was weer heel erge lol. Sjors en Laura gingen ook dansen. En Danique en de poster van Zac. Uiteindelijk ging iedereen op de foto. Daarna moeten we heel erg snel weer om kleden voor de 2e musical.

De 2e kerstmusical
We waren net klaar met eten en we moesten weer op het podium staan. En we begonnen weer met de eerste zin "Schaatsen? Nu al? Het heeft nog nauwelijks gevroren". Het ging een tijdje goed tot dat het lied Ongerust kwam. Iemand van groep 4 zei "Moet je kijken wat heeft zij lelijke kleren aan!" Lynn en Cheryl schoten meteen in de lach en zo ging het hele liedje door, en iemand uit groep 4 zei ook nog "Wouw krijgt ze nu al een kindje?!" En toen schoten Isabel em Laura in de lach. Tim ging alleen verder met zingen. En het eind lied ging ook niet zo soepel. En toen waren we klaar met de musical , en toen mocht Tim het slot woord zeggen en daarna deden we de lampen uit en tilden groep 8 de meester op!! . En toen moesten we alles weer opruimen en mochten we naar huis.

Geschreven door Laura & Lynn uit groep 8