Natuur- en Milieu-educatie (NME)(groep 5-6)
12 november 2007

(klik op een foto voor een uitvergroting)

Maandag 12 november 2007 ben ik met mijn klas naar het natuur onderwijs geweest. En er waren gitige vuurbuikpaden en er waren ook wadelendetaken. En je mocht uit zeven activiteiten kiezen. Ik heb een,twee,drie,vier en Zes gemaakt. Bij een moest je kijken hoe een regenboog komt. Bij zes mocht je verkleden . Bij vier mocht je een wadenlende tak vasthouden. En een wadenlende tak had een poot eraf. Maar hij was aan het vervelen. Hij was al twee keer vervelt. Er waren vliegen en een pad die gif konden spuiten. En als je allergisch was werd je dat nog veel meer. Ik heb een wandelende tak vastgehouden. En hij was heel snel. Hij krop op mijn shirt.
van Thom

Wij hebben met de klas hele leuke dingen gedaan bij de nme . Het grappigste vond ik de wandelende tak. En het leukste vond ik dat je kleren aan moest aan moest trekken. En het mooist vond ik die regenboog want de cd weerkaatste het licht. En ik wist niet dat wandelende takken bestonden. En er waren ook nep eenden. Maar er waren ook hele grappige plaatjes. Ik had een te groot pak aan. En toen ging ik naar huis met de klas. En het was in winterswijk.
van Maarten

Ik was op school juf vertelde dat we ergens naar toe gaan. We zouden naar het natuur onderwijs gaan. Er waren wandelende takken en giftige kikkers. We moesten kleren aantrekken en dingen oplossen. We hadden het over schutkleuren, waarschuwingskleuren en herkenningskleuren. De kikkers waren ook nog aan het paren. Dat zei Nick tegen mij. We mochten ook nog heel even 3D in een boek. En toen gingen we naar school. Ik pakte me jas en ging naar huis.
van Freek