Nu is de school écht af!
1 juni 2007

(klik op een foto voor een uitvergroting)


Hoewel we natuurlijk al vanaf 10 januari in de nieuwe school zijn, moesten er nog heel wat klusjes gedaan worden. Denk maar eens aan de bankjes, bomen, knikkerpotjes, het podium, schoolborden en het nieuwe hoge meubilair. Op vrijdag 1 juni was het dan eindelijk zover: de officiële en feestelijke openstelling van onze school!
De morgen werd begonnen met het zingen van het nieuwe schoollied. Dat klonk, zo voor de eerste keer, al best goed. Daarna werd de nieuwe naam voor de centrale ruimte bekendgemaakt. Veel kinderen hadden een naam verzonnen en in de bus gestopt en de deskundige jury had het er maar moeilijk mee. Kalle Wijgergangs uit groep 2 werd uiteindelijk als winnaar gekozen. De centrale ruimte heet vanaf nu 'Ridderzaal'. Kalle is helemaal gek van ridders en kastelen. St. Joris is een ridder en in een ridderzaal worden leuke en belangrijke dingen gedaan. Net als in onze eigen Ridderzaal! Kalle kreeg (natuurlijk) een echt ridderpak mét zwaard voor het verzinnen van deze geweldige naam.

Daarna gingen we met ons allen naar buiten om de nieuwe St. Jorisschoolvlag voor het eerst te laten wapperen. Kalle, inmiddels helemaal in ridderpak, mocht de vlag hijsen.

Na al deze officiële gebeurtenissen was het tijd voor de sponsorloop. Daarvoor trok de hele schoolbevolking richting 'de arena'. En aangemoedigd door medeleerlingen, vaders, moeders, opa's, oma's, buurmannen en buurvrouwen ging eerst groep 1 van start.

Ondanks goedbedoelde tips vooraf ("begin nou rustig, dan hou je het langer vol…") ging elke groep er als een speer vandoor. Het was prachtig weer en lekker warm, dus na het lopen was iedereen bekaf. Aan inzet geen gebrek en sommigen zagen het speeltoestel waar we voor sparen al staan…

Na de sponsorloop bezochten we de bouw en keken we in huizen die nog in aanbouw waren. De morgen werd afgesloten met een bakje patat met een frikadel of kroket, aangeboden door de firma Klomps. Intussen werd de opbrengst van de sponsorloop al uitgerekend…

De kinderen hadden de middag vrij. Behalve Kalle. Want die moest nog even naar school, in z'n ridderpak natuurlijk, want daar waren een boel genodigden. Het schoolbestuur, de wethouder, mensen van de gemeenteraad, directeuren van andere scholen, het bouwbedrijf en nog veel meer. Kalle mocht het naambordje onthullen met daarop met grote letters RIDDERZAAL. Nu vergist zich niemand meer…

's Avonds kwamen alle kinderen weer op school, samen met ouders, grootouders en nog meer familie. Het was nog nooit zo druk in de school. Elke groep verzorgde een optreden en er was een veiling van oude Jorisspullen. En natuurlijk kon iedereen de klassen en eigenlijk de hele school op z'n best te zien.


Al met al was het een geweldige dag!