Op school slapen
30 november & 1 december 2007

''Op school slapen'' Eindelijk was het dan zover... Wij, groep 7/8, mochten dan eindelijk op school slapen! Dinsdag 27 november, een dag voor meesters verjaardag, gingen de brieven de deur uit. Naar de ouders van de kinderen die op school bleven slapen, naar de politie en naar de buurt rondom de school.

Om 20.00 mochten we dan eindelijk op school komen. Party time! De kinderen kwamen met hun ouders op school met slaapzak, luchtbed/ matras, kussen knuffel... Kortom, alle spullen die je nodig had voor een nachtje op school. De Ridderzaal stroomde vol met kinderen en hun ouders. ( Eigenlijk hadden ze hun ouders alleen maar meegenomen om hun luchtbed op te blazen, maar sstttt... Mondje dicht h? ) Om 20.30 uur wezen wij, alle kinderen en de meester en juffen, de ouders vriendelijk de deur. *kuchkuch* Toen kon het feest pas echt beginnen. Meester ging op het podium in de Ridderzaal staan en vroeg ons om stilte. Er moesten natuurlijk eerst nog even wat regeltjes besproken worden. Na het eindeloze, lange verhaal van meester begonnen we met de planning van die avond. Eerst zou groep 8 een toneelstuk doen en daarna een blooper-film van dat toneelstukje. Die keken we op het smartbord in groep 7/8.

We hadden alle stoelen neergezet zodat er voor op de grond ook nog een dansje plaats kon vinden. En dat gebeurde ook. Sanne en Isabel deden het dansje. Daarna was het tijd voor een dansje in de Ridderzaal van Nancy, Kim en Marieke. In totaal hadden we 3 dansjes. Danique en ik waren als laatste aan de beurt. Wij deden een dansje op het nummer Laat ons zijn wie we zijn van het Avro Juniorsongfestival 2007. Nadat alle dansjes een oorverdovend applaus hadden gekregen was het tijd voor... DISCO!!!

De muziek in de Ridderzaal werd aangezet door onze DJ Bas van den Berg. Hij draaide volop stoere jumpliedjes, rock... Ik zou het allemaal niet meer weten. Kortom: Ontzettend gaaf! Maar je hoefde niet perse in de disco te zijn, je kon ook lekker lezen, spelletjes doen... Allemaal naar keuze. Daarna was het tijd voor... The Movie! We keken, ook weer op het smartbord, de film 2 Fast 2 Fourius. ( Hoe schrijf je dat? ) In die gave film had je ook nog een pauze. Dan kon je weer eventjes je benen strekken en naar de disco gaan, spelletje doen, lezen... Weer dat allemaal naar keuze. Daarna kreeg je de keuze om bij de disco te blijven, in de Ridderzaal, of om de film af te kijken. Een aantal kinderen gingen de film afkijken, een aantal kinderen bleven in de Ridderzaal bij de disco, dus ook Bas van den Berg, de vet gave DJ! Om 00.00 onderbraken we weer even de film om Guus zijn verjaardag te vieren. Hij mocht een liedje uikiezen op het smartbord. Daarna kregen we nog geen traktatie, dat bewaarde we voor later. Eerst nog even de film af kijken of naar de Ridderzaal gaan... Daarna was het tijd voor het spel van die avond/nacht: Verstoppertje door de ( bijna ) hele school! Er zijn 2 kinderen met zaklampen, alle andere kinderen niet, die de andere kinderen gaan zoeken in het donker. Eerst deed meester nog een lamp op de verzamelplek, als je af was, aan, maar daarna deed hij hem uit en was het heleml donker! Eng dat het was! Marieke en ik waren als eerste af en toen mochten wij Guus en Nina gaan helpen bij het zoeken. Anders duurde het te lang. Wij gingen naar een klas en iedereen kraste met zijn of haar nagels langs het bord... Gillen dat we deden joh! Verstoppertje deden we ongeveer 4 keer.

Daarna was het tijd voor de pyamamodeshow en het voorstellen van je knuffel. Guus de jarige mocht als eerst. Je moest even lopen over het podium en daarna kreeg je een microfoon onder je neus gedrukt en mocht je je knuffel, als je die had, voorstellen. Kimberly was haar knuffel kwijt geraakt ( aaaaaaahhhhhhhh ) en kon dus haar knuffel ook niet voorstellen. Daarna mocht Guus nog even snel zijn traktatie uitdelen en daarna was het tandenpoetsen en naar bed.

Dat werd onderhand wel 02.30/ 03.00 uur. Het was een beetje uitgelopen. Eerst hoorde we nog wat kinderen in hun slaap praten/schreeuwen, maar daarna was het ook stil en iedereen sliep. De volgende morgen was het ontbijten in de klas van groep 7/8 ( iedereen had een ontbijtpakketje bij zich ) en daarna was het opruimen!

Alle kranten moesten van de ramen afgehaald worden, de tafels goed gezet en natuurlijk moest de Ridderzaal er ook weer tiptop uit zien. Toen we allemaal klaar waren, zag je niet meer dat wij daar met 33 kinderen hadden geslapen+ de meester en de juf. Om ongeveer half 10 haalden de ouders kun kinderen weer op en was het logeren verleden tijd.

Jessie Kemperman uit groep 8

(klik hierboven voor het filmpje!)