Techniekmorgen (groep 8)
13 april 2007

(klik op een foto voor een uitvergroting)

Vrijdagmorgen hadden wij techniek dag op school, er kwam een man die ons eerst iets uitlegde over wat je kon maken. Hij had foldertjes bij zich waarin uitgelegd werd hoe je iets moest maken. We gingen met de hele klas naar het handvaardigheid zolder toe. Daar stonden alle materialen klaar om te gebruiken. Je kon uit veel verschillende dingen kiezen om te maken, maar je kon ook iets in elkaar zetten zoals een robothondje. Die moest je eerst helemaal zelf uit elkaar halen en daarna weer in elkaar zetten.

Verder kon je 'gouden' armbanden maken, je kreeg een reepje 'goud' en dat moest je eerst schuren, daarna moest je er letters in slaan, toen moest je hem in de goede vorm buigen en dan is die klaar. Je kon ook vlinders maken, dat maakte je van een plaatje blik, eerst moest je de vorm knippen en later kon je er nog een ijzerdraadje aan maken. Ook kon je fotolijstjes maken, van een glazen plaatje en plaatje karton. Je moest eerst een gaatje boren daarna een schroefje erdoor doen en als laatst moest je achteraan nog een staafje aan schroeven.

Ook kon je leuke sleutelhangers en kettingen maken. Maar alles maken kon je niet alleen daardoor waren er ook nog twee hulpouders die ons er bij hielpen. Als je dingen niet wist kon je het aan de hulpouders vragen of aan de man die de techniekmorgen gaf. Veel kinderen hadden verschillende dingen gedaan, en het was ook wel aardig gelukt. Eigenlijk had de techniekmorgen nog langer moeten duren maar dat kon jammer genoeg niet!

Suzan Roemaat

Soms zie je ze vliegen...