Voorleeswedstrijd
12 oktober 2007

(klik op een foto voor een uitvergroting)

Als afsluiting van de Kinderboekenweek werd vrijdagmiddag de grote voorleeswedstrijd in de Ridderzaal gehouden. Alle kinderen van groep 5 tot en met 8 waren het publiek. Maandag waren de halve finales al gehouden in groep 7 en 8. Nadat iedereen voorgelezen had koos de jury Deniz en Kimberly als beste lezers van groep 7 en Jette en Sjors als beste lezers van groep 8.

Voorleeskanjers aan het werk

Uit deze vier voorleeskanjers moest nu de voorleeskampioen gekozen worden die de St. Joris gaat vertegenwoordigen bij de voorleeswedstrijd in de bieb. Ook dit jaar hadden we weer een deskundige jury: juf Christine en Resy 'van de bieb'. Ze hadden voor elke lezer complimenten en een paar nuttige tips. Nadat ze alle vier hun stukje hadden voorgelezen trok de jury zich terug en mocht iedereen even naar buiten. Dat 'even' duurde nog best wel lang, want de jury had een moeilijke taak: wie van deze geweldige voorlezers was nu de beste? Eenmaal allemaal terug in de Ridderzaal was het dus berespannend.

Er barste een luid gejuich los toen Resy het verlossende woord sprak en Sjors werd uitgeroepen tot voorleeskampioen. Na afloop gaf hij aan de pers een deskundig commentaar: 'Ik had het niet gedacht want de anderen lazen heel erg goed." Een waardig voorleeskampioen!