1 april- kikker in je bil…..?
1 april 2008

31 maart 's ochtends:
Juf Annelies tovert een brief van de leverancier van ons meubilair tevoorschijn waarin wordt gemeld dat er een productiefout is gemaakt bij de fabricage van alle laatjes. Met als gevolg dat alle laatjes de volgende dag zullen worden opgehaald.

31 maart 's middags:
Alle kinderen van groep 3 t/m 8 worden ingelicht en verzocht om de volgende dag een schoenendoos of boodschappentas mee te nemen om alle spullen uit hun laatje in te bewaren.

1 april 's ochtends om 8.30 uur:
Een schoolplein vol met kinderen met tassen en dozen (maar natuurlijk niet die stoere kinderen van de bovenbouw want 'die trappen daar toch niet in'…

1 april 's ochtends rond 9.30 uur:
Richard Terpstra van de firma Schilte is op school om belangstellende directeuren van andere scholen uitleg te geven over ons hoge meubilair. Mooie gelegenheid om groep 8 eens even toe te spreken en te vertellen hoe vervelend ook hij het vindt dat alle laatjes opgehaald worden.

1 april 's middags om 13.15 uur:
Menige ' twijfelaar' is overtuigd en heeft alsnog een tas of doos meegenomen.

1 april 's middags om 15.15 uur:
Juf Annelies brengt in alle klassen de laatjes weer terug. Volgens de bijgeleverde brief is er met man en macht gewerkt om alles op een dag weer in orde te maken.

1 april 's middags om 15.20 uur:
In de gangen is het een drukte van belang. Iedereen is op zoek naar z'n eigen laatje want tja… die zijn inmiddels door elkaar gehusseld.

1 april 15.30 uur:
De rust is weer gekeerd. En de laatjes? In ieder laatje ligt een briefje zodat iedereen het voorlopig niet meer vergeet: 1 april … kikker in je bil!

1 april - kikker in je bil…..?

Andersomdag

Dit was voor groep acht de laatste 1 april. Dus we hadden een coole grap in petto. Eerst kwamen we gewoon op school, maar wel met de kleren andersom. Want voor de meiden van groep acht was het andersomdag. Toen leek alles nog een beetje normaal, maar toen de bel ging, gingen de meiden van groep acht niet zomaar naar binnen… Nee, ze bleven juist buiten! En we hadden ook nog leraren in ons complot. Maar dat was het nog niet, de meester van groep 8 kwam ons niet halen. Dus wij begonnen hem te smsen: "Meester, mis je ons niet?" En tot onze verbazing smste hij ons terug: "Das mooi, lekker rustig. Wij zijn aan het rekenen." De jongens vonden toen dat wij onze mobielen in moesten leveren, want ze mogen niet aan op school. Maar, met andersomdag mag alles! Toen kwamen we op het idee om langs de ramen van groep 5-6 en 7-8 te rennen en naar de andere kant te zwaaien. Tot ons grote schrik kwam meester naar buiten. Hij zei dat wij uit twee dingen konden kiezen. Of we gingen nu naar binnen en maakten rekenen af, of we konden nu naar het voorplein gaan en dat we dan door de jongens gevangen werden. Dat was niet moeilijk! Wij natuurlijk allemaal naar het voorplein, klaar om door de jongens gevangen te worden. Een paar minuten later waren alle meiden al weer binnen, terwijl de jongens 3 kwartier buiten mochten spelen. Helaas hadden we wel een kleine straf: 6 sommetjes meer maken! Voor de rest van de dag hadden we nog steeds andersomdag. En bleef het grappig.

Dit jaar was de leukste 1 april voor de meiden van groep 8!!!

Geschreven door Jessie, Madison, Jette en Femke