Groep 4 van de St.Jorisschool op bezoek bij Bakker Jos Knippenborg en Pillen 't Zwaantje
21-22 mei 2008

Op woensdag 21 mei heeft groep 4 een bezoek gebracht aan bakker Jos in Zieuwent ter voorbereiding van de eerste Communie. We gingen met ouders en leerlingen met de auto naar Zieuwent. Daar werden we opgewacht door bakker Jos. Hij vertelde wat we gingen doen. De groep werd in twee groepen verdeeld. Een groep begon met het maken van de broodjes en de andere groep mocht gebak maken. De broodjes gingen de oven in en daarna kregen we een rondleiding. We moesten wel voorzichtig lopen in de bakkerij want de vloer was erg glad. Nadat we ons bakkersdiploma hadden gekregen gingen we weer richting school.

De volgende dag hadden we een broodmaaltijd bij Pillen 't Zwaantje. Na de zwemles zijn we naar Pillen gelopen en daar stonden Ilona en Hans ( de ouders van Lotte uit groep 4 ) ons op te wachten. We mochten in de echte feestzaal eten. De tafels waren heel mooi gedekt en hier aten we onze eigen broodjes die we bij bakker Jos gebakken hadden.

En lekker dat ze waren. Het kroketje dat we kregen ging er ook in als koek. Het waren twee hele gezellige dagen. Iedereen bedankt.