Afsluiting thema eten en drinken groepen 0, 1 en 2
23 april 2008

Op woensdag 23 april was er voor de groepen 0,1 en 2 de afsluiting van het thema eten en drinken. Dit vond plaats in het restaurant van de Jorisschool. En het was gezellig…. En er was veel om te eten… het was gewoon een TopTent.

De afgelopen weken hebben we geprobeerd de kinderen informatie te geven over eten en drinken. Bewust worden van wat vind ik lekker? Welke smaken zijn er? Leren proeven etc. Op allerlei mogelijke manieren hebben we dit thema behandeld. En wat is nu een mooiere afsluiting dan een soort brunch te organiseren voor de kinderen. Allereerst hebben we ouders gevraagd een bijdrage te leveren aan de brunch. Verzorgen van hapjes, drinken, puddinkjes etc. Hier is gehoor aan gegeven. En niet zo'n beetje ook. Darnaast hebben de ouders geholpen met alles klaarzetten. De tafels puilden uit van de heerlijke dingen. Grote hapjes en kleine hapjes.

Vervolgens werd van elke klas een groepje kinderen naar het restaurant gebracht. Zij mochten iets "groots" uitkiezen en iets "kleins". Na dit genuttigd te hebben gingen de kinderen weer terug naar de klas en kwamen de volgende groepen. En de kinderen lieten het zich goed smaken. Toen iedereen in het restaurant geweest was bleek er nog veel over te zijn. Dit is toen verdeeld en naar de groepen gebracht. En zo had iedereen meer dan voldoende gegeten. Een veel gehoorde opmerking van ouders was dat dit wel een luxe restaurant was. En de kinderen… zij waren erg tevreden. Uiteindelijk was bijna alles op. Een beter bewijs dat het smaakte is er niet.
Wij willen alle ouders bedanken die door hun bijdrage voor een mooie afsluiting van het thema eten en drinken hebben gezorgd.