Gelderse handbalkampioenschappen Wijchen
28 mei 2008

Eindelijk was het dan zover! We gingen met de bus van de vader van Bas Roemaat naar Wijchen, (daar was het toernooi). We stonden op de bus te wachten bij school. Groep 3 t/m 8 stond te wachten op de bus. Alleen ze gingen groep 7/8 uit zwaaien. Eindelijk was de vader van Bas Roemaat met de bus aangekomen bij school. Groep 7/8 ging de dubbeldekker in.

Iedereen ging bovenin zitten alleen de ouders die mee gingen gingen onderin. Toen iedereen zat ging meester nog even de afspraken maken en daarna vertrokken we naar Wijchen. Bijna de hele school ging ons uit zwaaien. Onderweg was het bovenin net een sauna, onderin was het een stukje koeler. Het was een stuk reiden maar het was super gezellig. Toen we eenmaal in Wijchen waren aan gekomen mochten we eindelijk die hete bus uit. De vader van Bas Roemaat zei:"Had dan gezegd dat het daar boven zo heet was." Uiteindelijk mochten we naar binnen, de jongens gingen omkleden en de fans moesten op een tribunetje zitten. We gingen maar even naar een wedstrijd kijken. Toen de jongens klaar waren met het omkleden.

Moest meester even vragen waar zaal 2 was. Eerst moesten we in die zaal blijven, waar het was toen moesten we naar de achterste zaal, en toen moest een andere ploeg eerst. Meester weer vragen maar uiteindelijk waren we toch in de goede zaal. Uiteindelijk mocht de Joris beginnen met de wedstrijd. Ze moesten tegen Wijchen. Het ging de hele tijd gelijk op aan maar ze hadden toch nog verloren met 5 - 4 voor Wijchen. De tweede wedstrijd duurde weer even voordat ze aan de beurt waren maar ze konden wel wachten. Uiteindelijk waren ze weer aan de beurt en ze moesten tegen Ulft die was wel leuk want we, gingen keihard schreeuwen omdat het weer gelijk aan liep het was uiteindelijk 4 - 3 voor Ulft geworden. De laatst wedstrijd moesten ze winnen want ze hadden nog geen 1 wedstrijd gewonnen. Ze moesten dit keer tegen Twello die kwamen meer van onze kant en zaten niet allemaal op handbal.

Ze hadden ook alles nog verloren, dus wie weet. Die wedstrijd was ook in dezelfde zaal. Die begon eindelijk want, we moesten een tijdje wachten totdat die wedstrijd begon. Het was weer 20 minuten en het was uiteindelijk 5 - 0 voor de ST- JORIS geworden, maar we waren niet door naar de halve finale. De jongens gingen douchen en aan kleden en we gingen de nog hetere sauna in, maar gelukkig waren de noodramen wel open. De terug weg was het net zo leuk als de heenweg.

Sommige gingen even beneden kijken maar daar was niet veel te doen. Toen we weer bij school waren dachten sommige hh eindelijk die hete bus weer uit. We kregen nog een ijsje en maakten een foto en toen was het leuke avontuur weer afgelopen.

Isabel Geurkink & Laura Ikink (groep 8)