NME Vennebulten
1 december 2008

Wij zijn 1-12-2008 naar de vennebulten geweest. Daar moesten we in een kring gaan staan. Eerst gingen we een spel doen wie ben ik. Je kreeg een kaartje op je rug en je moest je dier op je rug raden. Je moest vragen stellen en zo kwam je er achter. Het tweede spel was het kompas spel. Iedereen kreeg een kompas om het noorden het oost zuid en west te vinden.

Yob

Wij zijn naar de vennebulten geweest. Daar gingen we spelletjes spelen. We moesten weten hoe dieren overwinteren. Toen gingen we eerst wie ben ik doen. Dat was leuk ik was een eekhoorn en een kikker. Daarna gingen we het kompas spel spelen. Maar het leukste was het grutto spel. Ik was een grutto jager geweest. En een grutto. Toen moest je heel veel eitjes verzamelen. En de tikker moest kaartjes afpakken Het eerste potje had Douwe gewonen. Het tweede potje hat Sarah gewonen. Toen gingen we hemel oog. Dan gingen we neb zweven.

Van Ana´s

We gingen eerst met de auto's naar de vennebulten. Toen moesten we in een kring. En we gingen hele leuke spelletjes doen. En alle kinderen gingen wie ben ik doen. Dat was best moelek. En toen gingen we het kompasspel doen. Dat was ook heel leuk. Het gruttospel was het leukste spel. Daar moes je van land naar land; je moest ook eten halen en daar moes je ook bij naar land en naar land Je kon ook zien wat je eert als je een vogel bent. en het laatste was het hemeloog spel, daar moes je met zoon spiegeltje op je neus dat was eng jonge. Toen moesten we weer in een kring. En we gingen toen naar huis.

Van ymke

Eerst gingen we met de auto's naar de vennebulten. Toen moesten we in de kring . Toen hebben we wie ben ik gedaan. Daar leerde de we wat een dier doet en eet. En wat je bent. Toen deden we het kompasspel. Daar leerde we hoe de vogel ze hersens gebruikt. Daar moesten we ergens heen en dat stond op een kaart. En we deden het grutospel. Daar leerde we hoe gruto. Overvliegt en hoe een gruto leven. Toen deden we het eindspel. Dan had je een hemeloog. Dat was een spiegel op hout.

Jan-Willem