Sinterklaas (+ pepernotensambafilmpje)
5 december 2008

Dit jaar werd onze school 's nachts bezocht door de waspiet en de strijkpiet, die erg druk waren met de Spaanse was. Gelukkig wasten en streken ze 's nachts en konden wij overdag gewoon naar school. Op wat wasrekjes in de gang na hadden we er weinig last van. Ook sliepen ze in een mooi bed en op een luchtbed op het podium in de Ridderzaal.

Maar op 5 december konden we de school de school niet in: de deur zat op slot en de screens waren naar beneden. Er zat voor de juffen en meesters niets anders op dan buiten koffie te drinken en te wachten op de kinderen en Sinterklaas en de pieten.

Plotsklaps kwamen de waspiet en de strijkpiet naar buiten en vertelden dat we voorzichtig naar binnen mochten gaan omdat Sinterklaas nu in het bed op school lag te slapen! Zachtjes slopen de kinderen samen met de juffen en meester naar binnen. En ja hoor: daar lag Sinterklaas heerlijk te slapen. Hij had zijn slaapmuts op en lag zelfs te snurken! De pieten konden hem niet wakker krijgen, maar van ons lied "Wordt nu wakker Sinterklaas" werd hij wel wakker. Hij vertelde dat hij 's nachts zo moe was geworden toen hij bij onze school was en heel eventjes wilde gaan liggen. Gelukkig moest hij toch die morgen bij ons zijn voor het Sinterklaasfeest. Na het zingen van de "Pepernotensamba" gingen de kinderen naar hun eigen groep en kon Sinterklaas gauw even wassen, tanden poetsen, ontbijten en zijn mijter opzetten.
Toen kon het grote Sinterklaasfeest beginnen en kwamen alle groepen om beurten bij Sinterklaas in de Ridderzaal.

Sinterklaas en de pieten hebben genoten van de verschillende optredens, liedjes en dansjes. Ook werden er moppen getapt, tekeningen aangeboden en zelfgebakte pepernoten en pietenkoekjes gegeven aan Sinterklaas en de pieten. Sinterklaas en de pieten hadden voor alle kinderen en leerkrachten wat lekkers meegenomen en ook kregen alle kinderen een leuk cadeautje. Het was een geslaagd Sinterklaasfeest en we hopen dat Sinterklaas en de pieten weer veilig in Spanje aankomen. Tot volgend jaar.

tot volgend jaar -snik-

(klik hierboven voor het perpernotensambafilmpje!)