School slapen!
27 & 28 november 2008

Op 27 november, een dag voor de verjaardag van meester Godfried, gaan groep 7 - 8 op school slapen. Overdag is iedereen druk bezig met het voorbereiden van de lange nacht die zou komen. We hadden van tevoren een programma op gesteld wat we die avond en die dag erna zou kunnen doen. 's Avonds kon het feest gaan beginnen. Om half 8 kwamen alle kinderen op school en zette zijn of haar bed klaar. Daarna om 8 uur hebben we alle ouders die er nog waren naar huis gestuurd en konden we met ons programma beginnen.

Als eerste hadden we een toneelstuk, dat we met groep 7 - 8 hebben voorbereid . Meester vond het een heel leuk toneelstuk want er kwam heel veel in voor wat met zijn leven te maken heeft. Na het toneel stuk gingen we een film kijken: De scheepsjongens van de Bontekoe. De film hebben we niet helemaal afgekeken want we hadden nog andere dingen op het programma. Na de film gingen we verstoppertje door de hele school doen. We hadden van tevoren al doorgenomen waar we allemaal mochten komen. Toen werd er gekozen wie er als eerst hem moest zijn. De lampen gingen uit en de gene die hem moesten zijn kwamen. Sommige kinderen gingen zich heel goed verstoppen en andere verstopten zich juist niet, dus ze zaten juist heel opvallend. Als de lampen weer aan gingen moest je weer naar de Ridderzaal komen, en dan begonnen we weer overnieuw.

Na het verstoppertje gingen we aftellen tot 12 uur. Want dan was meester officieel jarig! Om 12 uur sprong iedereen op meester om hem de feliciteren. Daarna gingen we ons klaarmaken voor de modeshow die nog zou gaan komen! Toen iedereen klaar was met op tutten (zelfs de jongens) moest je op het podium wat doen of een praatje houden! Na de modeshow was het nog één keer verstoppertje en dan slapen. Eerst mocht je nog iets voor je zelf doen. Heel veel kinderen hadden een Nintendo Ds lite en daarmee gingen ze met elkaar chatten. Toen het kwart over 1 was mocht je nog een kwartier praten, maar om half 2 moest het stil zijn.

's Morgens om kwart voor 7 ging de wekker af en meester zette toen ook de muziek aan, zodat iedereen wakker zou worden. Je moest je dan gaan aankleden en daarna je bed en je spullen opruimen. Toen het half 8 was, en iedereen zijn of haar spullen hadden op geruimd, gingen we ontbijten, we hadden van te voren al de tafels goed neer gezet. Voor het ontbijt had iedereen een lunchpakketje bij zich. Na het ontbijt gingen we eerst ochtendgymnastiek doen! Eerst deden Nancy en Marieke dat daarna volgden er meerdere.

We begonnen 's morgens met de cadeautjes. Groep 7 had een gezamenlijk cadeau. Ze hadden een pot laten maken door de buurman van Pam en dat gegeven. Groep 8 had een paardrijles geven. Meester had het daar wel eens over, dat hij het wel eens een keer zou willen doen. Na dat hadden we de film afgekeken. Toen de film af was gingen we met een andere film beginnen Kung Fu Panda kijken. 's Middags gingen we verder met de film. Toen de film af was, gingen we eerst de klas opruimen, en daarna gingen we naar het Flierbeekpark toe om daar verstoppertje te doen. Toen het kwart over 3 waar gingen we naar school. Toen het half 4 was hebben we meester allemaal bedankt en meester ons ook, en toen gingen we naar huis!

Nancy Dankbaar (groep 8)