Techniekmorgen groep 7
12 oktober 2007

's Morgens moesten we vroeg op school zijn omdat we techniek morgen hadden. Toen we daar waren werden we ontvangen ( groep 7 ). We kregen uitleg wat we moesten doen en er werden groepjes gemaakt. Elk groepje had een aparte leider.

Iemand hielp elk groepje om experimenten uit te leggen. De experimenten werden gedaan door de kinderen en als je klaar was mocht je een andere experiment doen. En die werd dan ook uitgelegd. Na de experimenten gingen we naar een grote ruimte, technieklokaal van het Marianum, daar werd gelast dat was leuk om te zien.

Toen moest je een speciale kap op omdat het licht te scherp was. Op deze afdeling hebben we samen met een begeleider een lepel gemaakt. Later gingen we naar de houtafdeling, en daar lieten ze ons zijn hoe je een zaag moest vasthouden. Ook zagen we daar veel machines voor het bewerken van hout. Maar eerst moest je alles met de hand kunnen voordat je met de machine mocht werken. Toen gingen we naar de motortechniek. Daar lieten ze ons zien hoe de jongens/meisjes daar werkten. Daar lieten ze ons ook zijn hoe je de motor moest starten, en hoe de lichtjes werkten.

Tom en Carlijn