Op naar het Vragenderveen
20 mei 2008

Op dinsdag 20 mei gingen we op de fiets naar het Vragender Veen, in Vragender. Gezamenlijk met groep 7/8 onder toezicht van meester Godfried en juffrouw Tanja. Toen we er aan kwamen naar een lange weg op de fiets kregen we de uitleg over het Vragende Veen en de bufferzone. Toen we daar mee klaar waren gingen we het bos in. We waren er al eerder heen geweest maar het was toen echt heel koud, nu was het juist omgekeerd: het was heel erg warm. Eerst toen de vorige keer gingen we bomen omhakken, maar dat mocht nu niet want er zijn heel veel vogels aan het broeden. Dus gingen we iets anders doen het heette: de klas in het bos. We moesten eerst achter Dorien aan lopen dat was onze leidster. Toen we bij de plek aankwamen kregen we uitleg wat we gingen doen.

We moesten allemaal proefjes doen. Sommigen moesten vissen en anderen moesten bloemen zoeken van alles. Het was heel leuk. Er zaten heel veel kikkers daar die we dan ook wel wilden vangen. Een paar jongens hebben een best wel bijzonden diertje gevonden, het leek heel erg op een takje maar er zat een beestje in. Ze legden hem onder de loep in een bakje met water. Daarin kon je heel goed zien wat het was.

En er zijn er natuurlijk wat ingevallen, nou bijna dan, er was niemand die er helemaal in is gevallen maar sommigen zijn er bijna ingegleden. Toen was het alweer tijd we moesten weer naar school. Het was heel leuk we moesten weer terug komen naar de plek waar we gingen starten. Alleen nu ging het wat langzamer we waren best moe in onze benen. Toen moesten we nog fietsen onder de tunnel door naar school of naar huis. Het was een zware middag dus allemaal snel naar huis.

Danique Baks (groep 8)