Afscheid Annie Boekelder
14 januari 2009

Na zich ruim 30 jaar ingezet te hebben voor een schone school heeft Annie Boekelder afgelopen woensdag afscheid genomen als interieurverzorgster van de St. Jorisschool.

Op 1 september 1978 begint Annie's loopbaan op de Speeldoos. Haar collega is Lucy Engelbarts. Het is het begin van een jarenlange samenwerking. Na vijf jaar Speeldoos kijken de dames al een beetje naar de toekomst en werken ze tijdelijk ook op de Jorisschool. Een jaar later wordt dat hun vaste stek. Annie toont zich een bekwaam schoonmaakster. Een greep uit de uitspraken over haar: een harde werker, secuur ("Alles moet wel van de plank"), maar vooral ook een hele fijne collega. Altijd zin om aan het werk te gaan en altijd een luisterend oor.

In de loop der jaren heeft Annie op de St. Jorisschool de nodige verbouwingen meegemaakt. Zo zijn er lokalen samengevoegd, kleutertoiletten bijgekomen en is de achterentree aangepast. En toen kwam de verhuizing naar de nieuwe school op het Flierbeek twee jaar geleden. Natuurlijk betekende dit alles extra werk. Werk dat er naast de 'gewone' weektaak bij kwam. Er werd dan niet op de klok gekeken. De school moest schoon, daar ging het om.

Tijdens het afscheid werd Annie bedankt voor haar geweldige inzet, energie, collegialiteit en spontaniteit. De hoop werd uitgesproken (eigenlijk werd dat afgesproken) dat ze af en toe nog eens langskomt op school om gezellig met het team koffie te drinken en bij te praten!

Hieronder een impressie van de afscheidsmiddag:meester Henny en zijn vrouw waren er ook


en namens het bestuur deed Els Bussmann het woord


er waren verder nog de nodige cadeautjes van het team en de kinderen


bij een historisch afscheid hoort een historische wandeling...

... afgesloten met een heerlijke maaltijd.