Schoolhandbal
20 september 2009

Het was zo ver zondag 20 september 2009: groep 7-8 had handbal toernooi.
Groep 8 jongens had al gelijk om 10 uur de eerste wedstrijd. De jongens hadden de eerste wedstrijd tegen Zieuwent die wonnen ze met 2-0. Daarmee waren ze wel blij want waarschijnlijk was dat de moeilijkste in de poule. En later kwamen ze erachter dat het ook zo was want de andere wedstrijden wonnen ze met 7-1 en 4-2. De jongens waren door in de poule.

Maar nu de meisjes nog. Het was maar afwachten. De eerste wedstrijd begon voor hun om 11 uur. Tegen de Antonius Lievelde. En die wonnen ze met 1 goal 1-0 dus voor Joris. Dus ze wisten dat als ze de tweede wedstrijd tegen de Regenboog wonnen ze door waren in de poule. En ja hoor ze wonnen met 4-1. En ze waren blij. Jongens en meisjes door, dat hadden we nog nooit meegemaakt. De laatste wedstrijd voor de meiden was heel spannend. Tegen de Jozefschool Lichtenvoorde. Ze hadden aanvallen maar de keeper wist ze bijna allemaal af te weren. En de onze ook. Het eindigde dan ook gelijk. Een spannende wedstrijd met een eerlijke uitslag.

De jongens en meisjes waren 1e in de poule. Ze moesten daarom ook als eerste om half 3 spelen. Daarom konden ze ook eerst naar huis. En later terug komen. De meeste gingen naar huis maar sommige bleven. Uiteindelijk was het de jongens tegen Antonius Lievelde. En de meisjes tegen Antonius Vragender. De jongens verloren na een spannende wedstrijd met 3-2 jammer genoeg. Ze moesten dan maar voor de 3 en 4 plek spelen. De meiden verloren ook na een spannende wedstrijd met 2-0. En moesten ook voor de 3e en 4e plek strijden. De jongens tegen Zieuwent. En helaas verloren ze die ook met 3-2. Helaas voor de jongens een 4e plek. Er zat niet meer in. Nu de meiden nog, ook tegen Zieuwent. Die wonnen ze naar een hele spannende wedstrijd met 3-1. Voor hun de 3e plaats. Ze waren natuurlijk blij dat ze naar een nederlaag hadden gewonnen. Af en toe nog een fotootje tussendoor.

De prijsuitreiking: de jongens werden als eerste naar voren geroepen voor de 4e plek een reusachtige beker kregen ze. De meiden werden daar na af geroepen om naar voren te komen die beker was wel 2cm groter dan die van de jongens er waren al wel veel kinderen naar huis maar toch nog een hard gejuich! Daarna ging iedereen naar huis eerst natuurlijk omkleden snel de vader en moeder vertellen hoeveelste je bent geworden uiteindelijk is bij de jongens Antonius Vragender 1e en bij de meisjes ook 2 keer de zelfde. En de volgende dag op school natuurlijk met de reusachtige bekers rond.

Pam Wieggers en Tom Ikink groep 8