IJspret voor de school
9 januari 2009

Donderdagmorgen 8 januari:
Het ijs wordt gekeurd door juf Annelies en meneer Dick. Gewapend met de langste boor en een meetlint gaan zij het ijs op om te kijken of het ijs dik genoeg is. Al gauw blijkt dat de boor niet lang genoeg is om helemaal door het ijs heen te boren. Dik genoeg is het ijs dus in ieder geval wel: minimaal 12 centimeter.
Dat betekent groen licht voor een ochtend ochtendijspret met de héle school!

Vrijdagmorgen 8 januari:
Van alle kanten worden sleetjes, schaatsen en ijshockeysticks aangedragen. Na de inloop en de taal en/of rekenlessen in de klassen kan het feest beginnen….
Van groot tot klein, jong en oud, voor alle kinderen is er wel iets te doen. Onder een stralende zon genieten we van het schaatsen, sleeën, glijden én de warme chocolademelk!

Wij gingen met de hele school schaatsen. Het was heel leuk, Sommige juffen konden ook goed schaatsen. Er werdt niet alleen maar geschaatst maar ook gesleed en geijshokeyd. Juf Wilma en juf Annemarie hebben ook geschaatst. Er was ook warme chocomel met iest lekkers. Er waren ook nog veel kinderen die waren gevallen dat was wel grappig. Maar jammer genoeg was het al snel half twaalf en moesten we gaan!

Pam Wieggers (groep 7)

(klik hierboven voor het ijspretfilmpje!)