Muziekproject (groep 8)
januari - februari - maart 2009

Scroll naar beneden voor de laatste nieuwtjes en foto's!


20 januari 2009
Op dinsdag 20 januari hebben we in groep 8 de eerste muziekprojectles gehad. Die had meester Godfried gegeven. We begonnen met het kijken van de 2 filmpjes. Daarna had meester uitgelegd wat we in alle lessen gingen doen hij zei bijvoorbeeld dat we een instrument gingen maken. En dat we gingen optreden. Dat leek mij al super leuk. Sommige kinderen hadden dat al gedaan alleen was het niet het soort instrument dat we maken moesten.


30 januari 2009
Maar het begon met de dag leuker te worden want op vrijdag 31 januari kwam de dirigente van de harmonie met muzikanten we hebben daar veel verschillende spelletjes mee gedaan zoals de klompendans. De dirigente had een paar filmpjes aan iedereen laten zien en we moesten een quiz maken. Op het laatst deden we nog een paar keer het lied The lion sleeps tonight. Om 10:00 uur mochten we naar buiten alleen de meeste kinderen deden dat niet want je mocht even op de 2 verschillende instrumenten spelen. Het was heel erg leuk met de muziekkanten.

Deniz Topal (groep 8)6 februari 2009
Zo als jullie al weten heeft groep 8 een project maak muziek nu. Vandaag was het weer zover, de harmonie kwam weer. Maar er kwamen ook andere mensen, namelijk TV en Radio Gelderland. Eerst werden er opnames voor de radio gemaakt, daarna televisieopnames. Iedereen was enthousiast.

Ik speel zelf ook bij de harmonie Sint Caecilia en ik vond het heel leuk. Het was heel gezellig. Groep 8 ging vandaag zelf instrumenten maken van: tuinslangen, pvc-buizen, mondstukken, ballonnen enz. Ze hebben hard gewerkt en het was heel gezellig.

Karleen Oonk (groep 7)


<bgsound src="/images/Nieuws Archief/videos/radiogelderland06-02-09.mp3">
Klik hierboven om het verslag van Radio Gelderland te beluisteren

Vandaag was alles anders, want tv en radio Gelderland waren er.
Je kon geïnterviewd worden door tv of radio Gelderland. We hebben wel een half uur gefilmd maar het filmpje dat op tv kwam duurde maar 2 minuten. Vandaag gingen we zelf instrumenten maken van: trechters, pvc-buizen, tuinslangen enz. We hebben er hard aan gewerkt en we vonden het super gezellig. De tijd vloog voorbij. We vonden het jammer dat tv en radio Gelderland al weg gingen.

Groetjes, Nina Wolterink en Marieke Tenten (groep 8)13 februari 2009


de muziekinstrumenten voor groep 8 zijn er!
Klik hier voor een filmpje (oordopjes in! )

Iedereen van groep 8 kwam op school met een zelfgemaakt instrument. Sommigen zaten er een beetje op te blazen. Anderen lieten het nog in de tas zitten. Toen de bel ging, ging iedereen naar binnen. Er waren al wat mensen van de harmonie St. Cecilia binnen. We gingen naar de klas en er kwamen nog wat mensen aan. We moesten in de Ridderzaal tafels en stoelen voor de jury neerzetten, voor het publiek en voor Groep 8. Toen iedereen er was begon het. Je moest met je zelfgemaakte instrument op het podium komen. Je moest je naam zeggen en de naam van je instrument. Daarna mocht je er op spelen. De jury zei af en toe wat, en ze schreven wat op. Ze gingen de rij af, toen iedereen geweest was ging de jury naar een apart kamertje, daar gingen ze overleggen wie ze goed vonden. Intussen kregen wij te horen welke instrumenten er waren. En je mocht kiezen welk instrument je het liefst wou. De instrumenten waren: De klarinet, schuiftrombone, trommel, trompet, saxofoon en de hoorn.

Toen kwam de jury weer binnen. Ze gingen de top 3 bekent maken. Ze begonnen bij nummer 3. Toen zeiden ze: Dave. Dave was derde geworden. Daarna zeiden ze: Babette. Babette was tweede geworden. En toen als laatste zeiden ze: Kiedo. Ik was eerste geworden. Ik had een fietspomp aan een buis gemaakt, en een tuinslang met belletjes. Dit had ik goud gespoten. Dave had de trommel gekozen, Babette de schuiftrombone en ik koos ook de schuiftrombone.

We mochten met twee mannen mee, die ook schuiftrombone speelde, hun gingen ons het leren. Toen we het een beetje konden kwam de dirigent eraan, en we moesten een stukje spelen voor haar. Dat ging wel goed. Maar het was best moeilijk.

En op het laatste toen iedereen een beetje op zijn/haar instrument kon spelen, gingen we naar de Ridderzaal. Iedereen moest toen met zijn groepje een stukje op z'n instrument spelen. Dat was best moeilijk. Het moest precies tegelijk. Daarna gingen we weer naar de klas. En om kwart voor twaalf, mocht je je instrument mee naar huis nemen. Je kon er dan thuis op oefenen.

Kiedo Wienholts (groep 8)het begint al écht ergens op te lijken!
Klik hier om mee te kijken en te luisteren


9 maart 2009

Wij hebben een paar keer een les gehad in de Den Diek met de Harmonie. Nu hebben we dat 3 keer gehad en dat gaat al heel goed. 16 maart op een maandag hebben we weer een les met de harmonie en vrijdag de 13de hebben we weer een les alleen dan op school. De lessen op de harmonie zijn heel leuk want, je leert er heel veel. Wat hebben wij nu allemaal al geleerd: noten lezen. Spelen op een trompet een trommel een schuiftrombone een saxofoon een hoorn of een klarinet. Het liedje 'Let me entertain you' van Robbie Williams en Viva la vida van Coldplay. Iedereen kent nu de basis van de liedjes en sommige wat meer. De eerste les in de Den Diek was heel leuk want we gingen allemaal apart om noten te oefenen. En later moesten we dat laten horen. Dat ging echt al heel goed. De 2de les gingen we het liedje van Coldplay oefenen en dat kennen we nu ook al. En op het eind van de 2de les gingen we ook nog 'Let me entertain you' oefenen toen kende we allemaal pas 2 noten en met de les op 6 maart op een vrijdag gingen we daar mee verder en toen kende iedereen de basis of meer. De 3de les in de Den Diek gingen we oefenen op snelheid en ritme en alleen de klarinet groep de trompet groep of een andere groep moest dan spelen als je werd aan gewezen en daar ging het filmpje ook over die staat boven aan de site.

Maartje Stottelaar (groep 8)


Donderdagavond 19 maart 2009

Het was eindelijk zo ver. Na al dat oefenen mochten we eindelijk het concert geven. We moesten 's middags dat om kwart voor 5 op school zijn voor de repetitie. 5 uur begon de repetitie eerst allemaal goed zitten en dan de noten spelen. Het was een heel gedoe de eerste keer met de repetitie. We moesten allemaal tussen, de kinderen van het jeugd orkest zitten. Want als er iets mis ging kon je het nog even na vragen.

Na de repetitie was er patat voor iedereen. Even eten en dan moesten we alweer het eerste concert geven. Maar wij niet alleen waren druk geweest, maar ook de andere groepen van de school waren druk geweest. In iedere klas was een filmpje te zien, van de muziek lessen die we 2 weken geleden hebben gehad. Ook in veel klassen hadden ze ook muziekinstrumenten gemaakt. 6 uur begon de Ridderzaal al vol te lopen. Het eerste concert was heel leuk. Eerst ging het jeugd orkest een paar nummers spelen. En daarna waren wij aan de beurt. We hadden 2 nummers gespeeld. Als eerste Viva la vida van Coldplay en als tweede nummer, Let me entertain you van Robbie Williams. Toen na onze nummers mochten de winnaars van Popstars hun winnende nummer nog een keer doen. Toen ze dat gedaan hadden, werd er nog wat verteld door iemand van de Harmonie. Na dat er wat verteld was, ging het grote orkest nog een paar nummers spelen. Toen de Harmonie klaar was met die nummers, werd er nog een praatje gehouden, door mensen van de harmonie. Toen dat klaar was. Was het eerste concert al weer afgelopen. Er stonden ook kinderen van onze klas bij de uitgang met een pet en daar kon je geld in gooien. Een half uur later begon het tweede concert al weer. Het liep bijna het zelfde als het eerste concert. Alleen op het laatste werd er anders afgesloten. De mensen van de harmonie bedankten iedereen, en wij kregen allemaal een roos van de harmonie. Het was heel leuk. Ik vond het heel leuk dat ze ons nog een roos gaven. Echt heel leuk was dat!


Zaterdagavond 21 maart 2009

Niet alleen donderdag vond ik heel leuk maar er was ook nog een zaterdag avond. We gingen dan echt het project afsluiten. We gingen dan echt voor het laatst de liedjes spelen met de instrumenten. Het was wel weer spannend, we moesten in het Marianem spelen, weer met het orkest. We moesten om kwart voor 7 er zijn. Het was wel heel lang wachten voor dat we eindelijk aan de beurt waren om onze liedjes te spelen. Om half 8 begon het concert van de harmonie. Eerst werd er weer een praatje gehouden over hoe de avond er uit zal gaan zien. En toen ging het jeugdorkest weer een paar liedjes spelen. Toen ze dat hadden gedaan, werden we allemaal aangekondigd, toen moesten we tussen de mensen van de harmonie gaan zitten en dan onze liedje´s spelen.

We speelden onzeliedjes in de zelfde volgorde als we donderdagavond op school deden. Toen we geweest waren moest alleen het grote orkest nog liedje´s spelen en dan was het pauze. Tijdens de pauze kregen we allemaal een paar bonnetjes waar je wat drinken mee kon halen. Iedereen deed dat wel, en als ze het op hadden, gingen ze naar huis toe. Toen de pauze afgelopen was, was er eigenlijk niemand meer van onze school.

Wij vonden het een heel leuk project!

Nancy Dankbaar (groep 8)