Samen ontbijten = TOP!
4 november 2009

Samen ontbijten = TOP! Dat was het thema van het nationaal schoolontbijt dit jaar.
Iedereen vindt het de gewoonste zaak van de wereld dat je eerst benzine in je tank moet gooien om te kunnen rijden. Of een accu moet opladen voor je een laptop of mobieltje kunt gebruiken.
En wij zelf…? De eerste maaltijd van de dag is niet zomaar bedacht. Ons lichaam heeft het 's nachts zonder eten moeten doen. Om goed te kunnen functioneren en presteren hebben we na het opstaan weer voedsel nodig. Het ontbijt is dus eigenlijk een onmisbare maaltijd. De achterstand die je oploopt door de eerste maaltijd over te slaan, wordt in de loop van de dag zelden gecompenseerd. Goed ontbijten is voor iedereen van belang, maar zeker voor kinderen!
Om het belang van een goed ontbijt extra onder de aandacht te brengen hebben we op woensdag 4 november met alle kinderen op school ontbeten. En samen ontbijten met 220 kinderen betekent een wel héle grote lange ontbijttafel…