20 november en 4 december 2009

... zou Sinterklaas nog komen??
Het is 4 december, kwart over 8. Alle kinderen van de St. Jorisschool en broertjes, zusjes, papa's, mama's staan vol spanning te wachten op het schoolplein.

Daar komt een tractor met in de aanhangwagen twee pieten! Maar heeft iemand sinterklaas al gezien? Zelfs de pieten weten niet waar de sint is!

Gelukkig hebben de pieten wel een heleboel pakjes meegenomen, ingepakt met ons eigen gemaakte inpakpapier. Er staat zelfs een hele grote bij! In het eerste pakje zit de mijter van de sint. In het volgende pakje zit het grote boek van Sinterklaas, in een ander pakje zit de staf, en in weer een ander pakje iets lekkers voor de meester en juffen. Maar waar is sinterklaas nou? Juf Annelies stelt voor om zelf de mijter maar op te zetten, maar dat willen we natuurlijk niet!

Het volgende pakje gaat open……. Onze klassenboeken! Eindelijk zijn ze terug! En dan staat er nog één pakje op de wagen…. En daar… komt Sinterklaas uit! Gelukkig, hij is er!

Sinterklaas krijgt, als hij eindelijk rustig in de grote stoel in de ridderzaal zit, ook nog een pakje, met daarin een prachtige nieuwe mijter! En dan is het toch echt tijd voor alle kinderen om met hun eigen groep een bezoekje te brengen aan de sint.

Sinterklaas en de pieten hebben genoten van de verschillende optredens, liedjes en dansjes. En alle kinderen genoten van de gezelligheid en van het leuke cadeautje dat ze kregen van de sint! Het was een geslaagd Sinterklaasfeest!

20 november 2009
Op vrijdag 20 november kregen we op school bezoek van zwarte piet!
Zwarte piet had natuurlijk een zak vol strooigoed meegenomen, maar wat nog veel leuker was: ze bracht voor iedereen een brief mee van……Sinterklaas.
Sinterklaas vertelt ons in die brief dat we maandag 23 november onze schoen mogen zetten, én dat hij ook dit jaar weer de Jorisschool zal bezoeken! Op vrijdag 4 december kunnen we hem met z'n allen verwelkomen!

Zwarte piet vertelde dat ze de hele nacht al druk was geweest met het vullen van schoenen, en Sinterklaas stuurde haar nu ook nog naar de Jorisschool. Ze was best een beetje moe, dus deed ze in groep 3 maar even een dutje. Gelukkig werd ze wakker toen de kinderen een echte pietendans lieten zien.

Bij de kleutergroepen heeft zwarte piet laten zien hoe je nou eigenlijk een cadeautje moet inpakken. Dit is nu extra lastig omdat de pieten nu moeten inpakken met ander inpakpapier. Gelukkig hebben de kinderen van de Jorisschool al heel veel prachtig inpakpapier gemaakt. Het pakje zag er dan ook erg mooi uit!