Vastenactie 'Samen sterk voor BraziliŽ'
19 maart 2009

Wij helpen dit jaar voor BraziliŽ. Ik vind het erg leuk om voor hen te helpen.
Er is veel aan de hand in BraziliŽ. Ik vind het erg dat de sojaboeren de soja verbouwen op een land wat niet van hun is. Dona Raimunda is de enige in het dorp wie veel land heeft. We kunnen proberen om zoveel mogelijk geld te besparen. En dat heeft veel geholpen.

Wij hebben op school een tentoonstelling gehouden en zo als ik net al zij, dat heeft geholpen. En groep 8 heeft een concert gehouden, met het jeugdkoor en st.ceacilia. Het zag er mooi uit! We hopen dat er mensen zijn wie school kunnen betalen. En wij helpen om de mensen hun land proberen te houden.

Jelle Ressing (groep 5)

We hebben filmpjes gezien van BraziliŽ. Daardoor zijn we veel te weten te gekomen van hun. De rijke boeren in BraziliŽ willen hun huizen en land af pakken slopen. Omdat ze daar soja willen verbouwen. Dat hebben ze al bij meer mensen gedaan. Die zijn hun land en huis nu kwijt. En bijna alle mensen die weg moesten moeten naar de stad. Maar niet iedereen kan naar de stad want dan word het veel te druk. En daar konden ze ook geen werk of huizen vinden daar hadden ze te weinig geld voor. Groep8 een concert met st. cecilia en het jeugdorkest. Toen we binnen kwamen moest je 50cent in een ton doen. Je kon koffie en thee en cake. In iedere klas had een tentoonstelling. Wij hebben 2 instrumenten door elkaar gemaakt. Toen moesten de mensen die kwamen zoeken welke 2instrumennten wij ge tekent hadden. Juf Anja had een film gemaakt van alle groepen die film draaide in iedere klas.

Nanne Oonk (groep 5)