Voorleeswedstrijd St. Jorisschool
16 oktober 2009

Traditioneel wordt in de Kinderboekenweek ook de voorleeswedstrijd gehouden. Daarin wordt uitgemaakt wie de St. Jorisschool mag vertegenwoordigen tijdens de plaatselijke wedstrijd in de bieb.
Dus was het op dinsdag 13 oktober tijd voor de voorronde. Alle kinderen van groep 7-8 hadden een stukje uit hun favoriete leesboek voorbereid en lazen dat voor. Aan juf Mireille en meester Godfried de moeilijke taak een selectie te maken. Gelet werd onder andere op houding, intonatie en natuurlijk het verhaal. Na lang overleg werden er vier lezers genomineerd voor de finale: Isabel Ossekoppele en Diede Venderbosch uit groep 7 en Karleen Oonk en Rens Doppen uit groep 8. Deze vier leeskanjers maken vrijdag 16 oktober onderling uit wie zich voorleeskampioen 2009 mag noemen.

Op vrijdagmiddag was de Ridderzaal flink gevuld met alle kinderen van groep 5 tot en met 8. Onder daverend applaus werd de jury verwelkomd: juf Ans en juf Annemarie.
Isabel mocht het spits afbijten. Daarna volgde Karleen en Diede. Rens mocht de voorleeswedstrijd afsluiten.
De jury moest zich natuurlijk nog even beraden, dus was er in de Ridderzaal nog even tijd voor het wereldberoemde 'St. Joris Lama's Moordspel' (SJLM). Nadat we erachter waren gekomen dat King Kong de moord had gepleegd in de Ridderzaal met behulp van een kauwgombal, was het tijd voor de juryuitslag. Meteen was de spanning in de Ridderzaal te snijden en kon je een speld horen vallen.
Gevolgd door een enorm gejuich toen de jury Karleen Oonk uit groep 8 aanwees als voorleeskampioen!