Deniz Topal voorleeskampioen van Lichtenvoorde!
7 februari 2009

Onze eigen Deniz uit groep 8 heeft de kwartfinale van de Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Deniz las voor uit het boek 'Gloeinde voeten' van Eduard van der Vendel. Hij moest het opnemen tegen de acht voorleeskampioenen van andere scholen uit Lichtenvoorde en de kerkdorpen.

De kwartfinale werd gehouden in de bibliotheek van Lichtenvoorde. De vijf lezers die zaterdagmiddag ondersteund werden door hun klasgenoten, zijn overgebleven van de ruim 80.000 kinderen uit groep 7 en 8 die dit jaar meegedaan hebben aan de voorrondes van de Nationale voorleeswedstrijd.
Alle deelnemers lazen fantastisch voor. Daar waren alle aanwezigen, van familie tot klasgenoten en van leerkrachten tot de jury het roerend over eens.

Deniz las heel rustig en duidelijk voor. Zijn verhaal zat vol grappige stukjes en Deniz liet die heel goed uitkomen. De toehoorders in het gloednieuwe 'leescafé' van de bieb lieten dit ook geregeld merken. Toen Deniz klaar was (precies gestopt op het spannendste moment!) zag je in de zaal mensen elkaar betekenisvol toeknikken: "Dat was een goeie!" En de familie en de meester natuurlijk beretrots toen bekend werd gemaakt door de jury dat Deniz de voorleeswedstrijd gewonnen had.
De volgende ronde, waarvoor Deniz zich heeft geplaatst, wordt gehouden in Lochem.