juf Anke en meester Godfried 25 jaar op school
23 april 2010

Vrijdag 23 april was onze school omgetoverd tot een echt 'Joris' kasteel, want vandaag vierden we een groot feest. Juf Anke en meester Godfried waren allebei 25 jaar juf en meester.
Het was voor juf Anke en meester Godfried een spannende dag, want ze wisten echt niet wat we vandaag allemaal gingen gebeuren. Ze moesten allebei om 8 uur klaar staan.
Juf Anke werd als eerste opgehaald en ze kreeg van juf Annelies een sneeuwwitjes jurk. Deze jurk moest ze aan doen en daarna mocht ze samen met haar gezin in de mooie cabrio gaan zitten. Ondertussen hadden de kinderen van groep 7-8 ook al bij meester Godfried aangebeld. Ze vertelden dat meester Godfried het mooie prinsenpak aan moest doen.

Nu was alles compleet en konden Sneeuwwitje en haar prins naar school toe. Onderweg stonden de kinderen van groep 7-8 als sprookjesfiguren langs de route en liepen ze voor de mooie auto uit. Op school stonden natuurlijk alle kinderen op het plein te wachten. Ook de 28 dwergjes stonden al op hun Sneeuwwitje te wachten en samen liepen ze door het bospad het kasteel binnen.

De klas van meester Godfried was omgetoverd tot een heerlijke ontbijtzaal. In de klas van juf Anke kon Sneeuwwitje met haar dwergjes heerlijk genieten van het dwergjesontbijt.

In de Ridderzaal hebben we natuurlijk ook met alle kinderen dit grote feest gevierd. Eerst hebben we met de hele school een welkomstlied voor meester Godfried en juf Anke gezongen. Dit lied was speciaal voor hun gemaakt op de melodie 'hé,ho, hé,ho'.
Uit elke groep hebben een paar kinderen het sprookje van Sneeuwwitje en de 7 dwergen nagespeeld. Natuurlijk hadden meester Godfried en juf Anke ook nog een heel belangrijke rol.

In de laatste scene waren meester Godfried en juf Anke alleen over. De prins zei: "Ik vind je zo lief". "Ik jou ook" zei Sneeuwwitje. Ze kusten elkaar en ZE LEEFDEN NOG LANG EN GELUKKIG.