Gastles muziek
1 februari 2010

Op maandagmiddag 1 februari hebben de kinderen van groep 3 een gastles muziek gevolgd. Elise Bruggeman van muziekschool Boogie Woogie kwam bij ons in de groep om ons vanalles te vertellen en te laten zien over muziek.
Allereerst kwam er een koffer uit de tas. Wat zou daar nu in zitten? Een instrument, dat was al snel duidelijk. Maar wat voor instrument? Dat is een moeilijke vraag. Na een tijdje raden moest Elise het ons zelf maar even vertellen: een klarinet! We hebben bekeken hoe de klarinet eruit ziet, en hoe je hem in elkaar moet zetten zodat er ook echt muziek uit komt.
Gelukkig kan Elise heel erg goed klarinet spelen, en terwijl Elise speelde, zongen wij een lied over een leeuw in de jungle.

We hebben niet alleen gezongen, we moesten ook bewegen. Bij elk tekentje dat op het bord geschreven werd, hoorde een andere beweging. Dat was best moeilijk!

We kregen ook nog een werkblad. Dat ging over noten. Noten om op te eten, maar ook muzieknoten. Als je goed naar de vakjes keek, zag je verschillende muzieknoten. Een hele noot, een halve noot en een kwart noot. Die kregen elk hun eigen kleur. Als je heel goed hebt gekeken en netjes hebt gekleurd, dan zag je: