Carnaval
12 februari 2010

Vrijdag 12 februari was het weer tijd voor het meest (te) gekke feest van het jaar. De eerste kinderen waren al op tijd op het schoolplein, waar de muziek al uit de boxen kwam. Al hossend gingen we naar binnen en liepen een polonaise door de hele school.

In de week voor carnaval hebben de kinderen voorrondes gehouden voor de playbackshow. Voor de groepswinnaars was het extra spannend, want ze mogen hun act houden in de Ridderzaal. Voor de pauze waren er al zes te gekke optredens.

Tijdens de pauze kwam de raad van elf met en heus dweilorkest. Ondanks de kou werd er een poging gedaan om de polonaise in te zetten en via het voorplein de kleuters op te halen. Na deze feestelijke onderbreking waren de andere groepen aan de beurt om op te treden.

En dan trekt de jury zich terug om zich te beraden… Na een korte onderbreking komt het spannendste deel van de ochtend, namelijk de eer van het winnen.

Allereerst werden Babet (groep 3) en Jaap (groep 6) gekozen als best verklede kinderen. Deze 'ezel' en 'soulzanger' kregen hun prijs op het podium. Vervolgens werd de beste act van de onderbouw en de bovenbouw gekozen. De spanning was om te snijden… Isa en Iris uit groep 1-2a hebben met 'pokerface' de harten gestolen van de jury en het publiek. Daarnaast was 'Click Clack' ook niet te overtreffen. Dit werd gedaan door Ruben, Sam, Lars en Bo uit groep 5. Hartelijk gefeliciteerd allemaal!

's Middags was het weer tijd voor het onvergetelijke, altijd weer spannende spel BINGO met de gehele bovenbouw. Alle kinderen waren bloedfanatiek. Er werd gemopperd, gejuichd, gebaald en gewonnen.

Al met al weer een oergezellige dag.
ALAAF!