Groep 7-8 op de fiets naar Groenlo
21 april 2010

Arend van Dam heeft al eerder en boek geschreven over Groenlo en dat boek heette 'Onder Vuur'. Het boek werd veel verkocht. En dus is er een tweede deel uitgegeven. Op de vlucht. Op 21 april 2010 het eerste exemplaar uitgegeven aan Marieke Frank, Edwin Bomers en Arend van Dam. Wij van groep 7/8 waren er bij. Bij het boek zat ook een kinderwandelroute. Wij moesten die vouwen dat was erg leuk. Daarom mochten wij die route lopen. Daarvoor waren wij uitgenodigd. We kwamen daar aan en zetten onze fietsen bij de VVV waar we moesten zijn. Alleen Jesper zag het paaltje niet staan en fietste ertegen aan.

Daarna we daar binnen aankwamen kregen we wat te drinken en een taartje met Harmen of Bregje erop. Toen gingen we naar de zaal in het stadshuis en daar werd een toneelstukje door 2 kinderen gedaan. Het waren Harmen en Bregje. Ze nodigden ons uit om de route te lopen. Dat was heel gezellig. De hele stoet liep achter Jesper aan want hij wist waar we heen moesten. Bij het eerste spel stond er een bord met Harmen en Bregje waar je met je hoofd achter kon zitten. Meester maakte foto's en toen gingen we weer verder.

Het ging nog goed met Jesper tot we bij de soldaat kwamen waar we ons 2e spel gingen doen. Toen liep hij met de kaart voor zijn hoofd de straat uit. Gelukkig riepen we Jesper en hij had helemaal niks in de gaten. Bij de soldaat gingen we een spel doen en dat ging zo: er was 1 kind dat speelde voor soldaat. En de rest moest als de soldaat de andere kant op keek heel hard naar boven rennen. Het was heel leuk. Maar jammer genoeg gingen we heel snel weer verder. Daarna kwamen we bij een oversteek en Jesper liep al kaartlezend de straat over. Daarna kwamen we aan bij Grolsch kanon daar was een opdracht en dan moest je meten hoe groot het kanon was. Met je lichaam. En de volgende opdracht van route was dat we moesten meten hoever het was van het kanon naar de kijker beneden. In die kijker kon je kijken en als je hem dan draaide zag je een diavoorstelling met allemaal plaatjes over vroeger en de belegering. Toen we verder gingen zei meester dat we goed op moesten letten want hier zou Engel het paard dat we moesten zoeken ergens zijn. We vonden Engel op een bord aan een hek. We liepen verder en daar gingen we naar De Lange Gang (een Grolsch café) en daar kregen we drinken en een ijsje en een snackje.

En als superverrassing kregen we allemaal het nieuwe boek. Arend van Dam gesigneerde het. Na ook nog een ijsje moesten we weer op de fiets weer naar huis. Alleen hagelde het. Dat was heel vervelend. Maar het was maar heel even. Verder was het een heel gezellige woensdagmiddag.

Pam Wieggers en Karleen Oonk (groep 8)