Jorisdag
25 mei 2010

Afgelopen dinsdag, 1 juni, was er de tweede St. Jorisdag. Deze dag stond in het teken van 'Een reis om de wereld'. 's Ochtends begonnen we met het zingen van het Joris lied met alle kinderen op het voorplein. Daarna werd er nog gezongen voor juf Floor en Tristan. Zij hadden die dag extra feest, want zij waren jarig. Toen iedereen binnen was, gingen de begeleidende ouders langs de groepen om hun groepje bij elkaar te zoeken. Om 9 uur begonnen dan de activiteiten. We hadden voor deze dag verschillende activiteiten en spelletjes in het thema van deze dag. Drie van deze activiteiten moesten alle groepjes doen, dat waren percussie, baboeska knutselen en de volksdans. Naast deze drie hoofdactiviteiten waren er nog verschillende spelletjes waaronder kangoeroe race, neuzen neuzen, spaghetti eten, puzzelen, vishappen, jeu de boules en schminken. Om 14.45 hebben we met de hele school deze dag afgesloten met de volksdans die we die dag hadden geleerd.

Bij deze willen we alle ouders die hebben geholpen bedanken!

.

Je werd eerst in groepjes verdeeld. De groepjes waren landen. Zoals Nederland, China, Duitsland, BelgiŽ,BraziliŽ en nog veel meer landen. Er waren heel veel activiteiten. Je kon knutselen. Bijv. een baboeska. Je kon zaklopen en skippyballen. Bij de arena kon je estafette lopen en latje knallen. En je kon ook nog met de bal door de ring gooien of schieten. Ook kon je je zelf laten schminken, sjoelen, Jeudeboule, snoep happen, spijkerpoepen, chinees eten en vlaggen zwaaien. Je kon in de Ridderzaal percussie spelen met jambe's en stokjes en een soort sambaballen. En je moest ook nog volksdansen. En er was aan het einde van de dag nog een volksdans met alle kinderen van de school. Het was dus een hele leuke St. Jorisdag.

Wesley en AnaÔs (groep 6)

Het was heel erg leuk, we hebben leuke spelletjes gedaan. Met het sjoelen had ik 29 punten, en met de vlaggen kunstjes doen was ook heel leuk. En het skippyballen en het zaklopen dat was ook leuk, maar met het zaklopen struikelde ik heel de tijd. En met het skippyballen deden we wedstrijdje, en had ik een keer gewonnen. Dus dat was wel leuk. Maar wat ik niet zo heel leuk vond is de volksdans, En puzzelen. Bij de arena vond ik het heel leuk, maar daar hebben we estafette niet gedaan, en dat vind ik juist heel leuk. Dus dat is wel jammer. En we hebben nog een banaan gegeten, en die was wel lekker. en wij gingen nog snoep happen, en ik had hem meteen. Maar je mocht maar een keer, want er kwamen nog heel veel kinderen. En we gingen nog schminken ons groepje was canada, dus mijn gezicht was helemaal in het canada"s. we gingen ook nog eten. En we gingen nog skiŽn dat ging niet zo goed want je viel heel snel. en als slot waren ze eigenlijk allemaal wel leuk.

Eva

Latje trappen in de arena. Bij latje trappen was iemand van het Marianum die ons hielp. hij kon goed voetballen en was erg aardig. Zuid Afrika (waar Luuk in zat) had het heel goed gedaan. Luuk, Kevin en Sem hadden 1 keer op de lat geschoten. Jet hat 2 keer op de lat geschoten. En Pam had 3 keer op de lat geschoten. Holland (waar Willem in zat) mocht maar 1 keer schieten want het was bijna tijd. daar had alleen Willem 1 keer op de lat geschoten.
Estafette in de arena. Bij estafette waren 2 meisjes van het Marianum. Zuid Afrika (waar Luuk in zat) had rood wit blauw gewonnen. Bij Holland (waar Willem in zat had het oranje team gewonnen.
Door de hoepels. Bij de hoepels in de arena waren er 3 kinderen van het Marianum. Je mocht gooien of schieten. Zuid Afrika (waar Luuk in zat) had dit spel niet gedaan dus kan je er niet veel over vertellen. Holland (waar Willem in zat) daar had iedereen maar 1 keer mogen schieten of gooien want we hadden weinig tijd. Daar had iedereen door heen gegooid of geschoten.

Luuk Buiting (groep 4) en Willem Weenink (groep 7)

Ik vond leuk om allemaal spelletjes te doen. Het puzzelen en het sjoelen, vond ik het leukste van allemaal Met sjoelen had ik 32 punten, en met puzzelen had ik 4 puzzels af ,een was best moeilijk. De volksdans was niet zo leuk. Want ik houd niet van dansen. Skippyballen en zaklopen hadden we gewonnen. Het renwedstrijdje was wel leuk, en door de hoepels knallen was ook heel erg leuk. We gingen nog snoephappen. Ik had het spekje meteen te pakken,met de chineese stokjes was het heel makkelijk,eigenlijk was het te makkelijk. De banaan was tussendoor best lekker. En als slot waren alle spelletjes leuk, behalve de volksdans.

Sam Boschker