Schutterskoningin Anja!
15 september 2010

Wie had dat gedacht! Voor het eerst in 81 jaar mochten er ook dames meedoen met het vogelschieten. Als je de vogel er op kermismaandag afschiet ben je koning van Lichtenvoorde. Of de eerste koningin ooit, als je een dame bent. En wat denk je: onze eigen juf Anja schiet de vogel eraf en wordt de schutterskoningin van Lichtenvoorde!
Dat moet een dag na de kermis ook op school gevierd worden en natuurlijk in de klas van juf Anja. Buiten hingen de vlaggen en in de klas rood-wit-blauwe slingers en overal juf Anja met een kroontje. Wat zag ze er mooi uit: stralende lach, kroontje, rode boa en een indrukwekkende ambtsketting.

Juf Anja had alle attributen mee genomen: het laatste stuk van de vogel, de sjerp voor haar "prins gemaal", verschillende kettingen voor de ceremoniemeester en penningmeester. In de klas werd opnieuw een hofhouding en schutterij samengesteld. Met deze hele hofhouding en schutterij werd juf Anja feestelijk onthaald op het voorplein door alle kinderen van de school. Daarna ging koningin Anja haar verhaal doen in alle groepen en alle kinderen werden getrakteerd op wat lekkers.

Juf Anja, je bent een geweldige koningin en ook de kinderen hebben vandaag erg van je genoten!