Schoolreisje (groep 5- & 6)
7 juni 2010


Eindelijk was het dan zover… De dag van het schoolreisje is aangebroken. Maar waar gaan we naartoe? Dat blijft nog een verrassing. De stemming zit er in de bus al goed in, we gaan naar… Walibi, Hellendoorn, Slagharen, Efteling, Tikibad en noem maar op. De bus stopte echter in Dieren bij de Spelerij.

Nadat alle jassen en tassen weggelegd waren kon de speeltuin veroverd worden. Alle kanten stoven ze op en al snel was de eerste door en door nat. Gelukkig was men daar op voorbereid en kregen de 'slachtoffers' en mooie overall met laarzen en kon de was gedroogd worden.

Om 11.00 uur werden we in de 'Uitvinderij' verwacht. Na een korte uitleg kon iedereen aan de slag; van piepschuim werden bootjes gemaakt, van plexiglas sleutelhangers, van een spatwerkje maskers, vlinder, beren en zonnekleppen en van hout puzzels. Er werd gezaagd, geboord, geverfd en gebogen, de mooiste creaties kwamen te voorschijn. De gemaakte bootjes werden direct op het water uitgetest. Na nog even gespeeld te hebben, kon het broodjes bakken beginnen. Een stok met deeg eraan werd boven een gasvlam gehouden en daarna gevuld met hagelslag, vruchtenhagel of abrikozenjam. Echt smullen dus! Aan het eind van deze gezellige dag was er voor iedereen nog een ijsje en konden we moe, maar voldaan weer naar huis toe gaan.