Slachtbal
11 juni 2010

Op 11 juni hadden wij slagbal (of te wel slachtbal) toernooi tegen groep 8 van de Jozef. En vooral tegen meester Onno want dat doen ze elk jaar. Wij gingen in het oranje en gingen als echte winnaars het veld op (we hadden nog helemaal geen wedstrijd gespeeld). We hadden van te voren heel goed geoefend onder de gymles. En eindelijk was het dan zover. Wij mochten beginnen met slaan. We hadden een goeie techniek want we hadden alle kinderen die een homerun konden slaan verdeeld op de bank.

Zodat het wel nut had als iemand een homerun sloeg. Mart mocht als eerste slaan en begon goed. Na een paar slagen kwam de eerste homerun. Rens sloeg hem op de tribune. En hadden we al weer wat punten binnen. Zo ging het door en op een moment stonden we 71-0 voor. Het ging zo lekker en we waren nog steeds met de eerste slagbeurt bezig. Toen was het pauze en we hadden pas 3 uitjes gemaakt dus we hadden er nog 2 te gaan. In de pauze kregen we nog een lekker spekje en toen begon de wedstrijd weer. We deden opnieuw ons entree. En konden dan ook meteen weer verder met slaan want we hadden nog 2 uitjes te gaan. We hadden voor de wissel nog extra punten binnen gesleept.

Toen kwam de Jozef aan de slag. Eerst was ik bang dat ze ons zouden inhalen. Maar gelukkig hebben ze niet meer dan 16 punten gescoord voor dat wij weer aan de slagbeurt kwamen. Het ging super. Wij hadden een goeie slag techniek: voor in het veld waar niemand stond konden we goed smashen of we sloegen ergens waar niemand stond. Uiteindelijk hebben we gewonnen met 100 tegen 18. De jongens waren zo blij dat ze meteen hun toeters pakten en enthousiast begonnen te toeteren daarna zongen ze uit volle borst 'We are the champions'. De meisjes deden natuurlijk ook mee. En toen kregen we ook nog onze GROTE beker we waren er heel blij mee. Op weg naar school zijn we nog even bij meesters huis gestopt voor mooie foto's met Mika (het eenogige monster). En ook zijn we de Jozef onderweg nog tegengekomen. Verder hebben we nog op school een ererondje gemaakt..

Diede Venderbosch (groep 7) en Karleen Oonk (groep 8)