Voorleeswedstrijd (kwartfinale)
27 februari 2010

Vandaag is de voorleeswedstrijd in Lichtenvoorde. Net zoals de finale op school was ik best wel zenuwachtig. Met de andere lezers had ik al in het begin kennis gemaakt. Annita vertelde ons wat er die middag ging gebeuren en deed ook de presentatie. Ze vertelde voordat de kandidaten gingen lezen een stukje voor over diegene. Dat stukje had iemand geschreven over de kandidaat. Mijn moeder had het stukje geschreven.

Rond 13:45 begon het. Ik hoefde gelukkig niet als eerste. Daar was is best wel blij mee. Ik moest als 2de na de pauze, de zenuwen waren toen helemaal weg. Hoe dat kwam weet ik niet. "Karleen Oonk is aan de beurt en mag in de stoel gaan zitten", dus toen was ik aan de beurt. Ik ging lekker in de stoel zitten en begon. Het ging heel goed, veel beter dan de andere keren dat ik had voorgelezen. Ik vond het heel leuk en de jury zei dat ik het heel goed had gedaan.

Toen de jury ging beslissen wie er had gewonnen ging Twice (met Noor Weelink, de zus vanů.. en Imke Steentjes) voor ons optreden. Het was heel leuk maar toch wou ik liever weten wie er had gewonnen. En ja hoor daar kwam de jury en ze waren er uit. Deniz mocht bekend maken wie er had gewonnen. "En de winnaar is Bo Heming". Bo was super blij. En later hoorde ik dat ik bij de beste drie zat maar jammer genoeg niet gekozen werd. Ik vond het heel jammer maar ik was super blij voor Bo. En ook dat de kinderen van de Jozefschool er achter kwamen dat onze meester helemaal niet zo eng is.

Karleen Oonk (groep 8)