Voetbaltoernooi
7 & 14 februari 2010

De jongens:
Eerst gingen we met de hele groep naar het voetbalveld. We zaten in kleedkamer 6. we gingen warming-up doen en voorbereiden, inspelen. Om 12.15 gingen we naar het A veld en toen moesten we tegen de Regenboog. Op het begin ging het wel makkelijk, want we waren veel beter omdat wij veel meer jongens op voetbal hebben zitten. We hadden toen met 8-0 gewonnen. De meeste goals werden door Timo gemaakt. Toen hadden we pauze tot 14.24, we moesten naar het E veld om daar de wedstrijd te spelen tegen de Jozef Zieuwent 2. toen hadden we weer met 8-0 gewonnen. Het was heel warm 20 graden we moesten op het kunstgras en dat is heel vervelend als het zo warm is. De wedstrijd was afgelopen, we stonden dik 1ste. We gingen na de kleedkamer voor de nabespreking voor wat we fout deden en goed deden. En wat we de volgende wedstrijd weer moesten doen. We gingen met z'n allen voetballen en naar de meisjes kijken. We moesten nog tegen de PVA 1. Dat ging heel erg zwaar, want hun hadden ook heel veel goeie spelers in de basis staan. We hadden nog net 1-0 gewonnen. Tom gaf hem naar voren en Timo kopte hem door, en Boet maakte hem af. Toen wisten we dat we door waren. We moesten alleen nog maar tegen de Hooiwipper, Die waren ook al door. Maar we hadden wel met 0-1 verloren. Het was een erg zware wedstrijd. Maar de 2 beste 3 van alle poules waren door, Dus de PVA, Hooiwipper, en de Jorisschool waren allemaal door. De 3 beste teams van het toernooi voor jongens.

Meisjes:
We gingen apart naar het voetbalveld, wij zaten in kleedkamer 13. De eerste wedstrijd was om 13.38, we moesten toen tegen de Jozef Lichtenvoorde 1. We waren nog niet warm en wakker en toen hadden we een slecht begin en aan het eind hadden we verloren. We hadden 3-0 verloren. De jongens moesten voetballen dus we gingen daar kijken. Hun moesten op groot veld en wij op half veld. Om 14.47 moesten wij tegen de Regenboog en we hebben gewonnen want toen waren we wel wakker en we speelde goed, het werd 1-2 voor ons. De volgende wedstrijd was tegen de PVA1 meisjes en toen hadden we weer gewonnen, die wedstrijd werd 0-2 voor ons. We waren ook door.

De finales (jongens en meisjes):
Als eerste moesten de jongens voetballen tegen de Jozef lichtenvoorde 1, toen hadden we met 1-3 gewonnen in totaal zijn er 2 goals afgekeurd, dat was niet leuk, de scheidsrechter had het niet goed gezien vonden wij, Jozef Lichtenvoorde 1 vond dat niet. Daarna moesten de meisjes, die moesten tegen de Canisius daar hebben we 0-3 van gewonnen. We waren heel blij. We waren klaar en we gingen meteen naar de jongens kijken. Die moesten tegen de PVA 1. Het was alweer een zware pot. We hebben gelijk gespeeld met 0-0, toen de jongens gelijk hadden gespeeld toen moesten de meisjes ook. Bij hun werd het 0-1 voor ons. Gewonnen!
Kruisfinales. De meisjes moesten tegen de Canisius en we hadden penalty's we hebben helaas verloren dus de meisjes moesten strijden voor de 3 of 4 plek. De jongen moesten tegen de Hooiwipper 1 en hun hadden met 1-0 verloren. Hun moesten hetzelfde als de meisjes voor de 3 of 4 plek strijden. In de 3-4 plek moesten de meisjes tegen de Hooiwipper 1 en wij hadden gewonnen met 1-0. en de jongens moesten tegen de Jozef Zieuwent 1 en daar hebben de jongens ook van gewonnen met 1-0. Dus de Joris is met allebei de teams 3e geworden. En ze hebben allebei een mooie beker. Supporters en coaches bedankt!

Groetjes Boet Kemperman en Carmen Tenten (groep 8).