Waterpolotoernooi
14 maart 2010

Groep 6-7 werd derde van Lichtenvoorde en groep 8 werd kampioen!
Hieronder de foto's en de verslagen.

Groep 6-7
De St. Jorischool moest er om half 3 er zijn. We moesten om 15.25 tot 15.45 spelen in het ondiepe bad, daar moesten tegen de Jozef A , eerst stonden ze voor met 2-1 voor hun maar we maakten er snel weer 2-2 van dat kwam ook een beetje door onze coach en door het prachtige van ons team namelijk Marinka en Merel en Colin en Willem en Nicae en Nanne. En toen werd het toch nog 4-2 voor ons.
Toen was er eerst een pauze. En in de pauze mochten wij vrij zwemmen. Na de pauze mochten wij om 16.25 tot 16.45. En daar speelden wij zo goed maar we verloren van de hooiwipper met 1-4 . Dat vonden wij zo jammer en ons team en onze coach wel een beetje lullig want we moesten tegen allemaal jongen terwijl in het reglement stond: de teams moeten gemengd met jongens en meisjes zijn. De scheidsrechter was aan het overleggen of de jongens moesten stoppen. Maar nee de jongens mochten toch door spelen.
En daarna moesten wij tegen de Frans ten Bosch school voor de 3 of 4 plaats. Dat ging makelijker dan we dachten want de keeper was heel klein maar de tweede helft was de keeper groter dus dat was een stuk moeilijker maar we hebben toch noch met 8-4 gewonnen dus we zijn 3de geworden.
Nu iets over onze coach Carel en Jan. Die gaven ons goeie tips en ze hadden verstand van waterpolo . Dus dat we 3de zijn geworden komt ook een beetje door het coachen van Jan en Carel onze goeie coach.

Marinka Oonk (groep 6) en Nicae Baks (groep 7)

de tegenstander ziet het niet meer zitten!

Groep 8 Wij hadden op 14 maart '10 een waterpolo toernooi. Wij hadden een team van 12 mensen (7 wissels) er moesten 5 mensen in het water. We hadden mazzel dat Karleen Oonk op waterpolo zit. De vader van Karleen ( Jan) was onze coach samen met de vader van Bjarne (Carel) en meester Godfried.
De eerste wedstrijd moesten we een uur wachten want we moesten pas om 16.05. Die wedstrijd was tegen de Canisius, die wedstrijd zijn we begonnen met onze super keeper Timo van Zutphen. Het ging super goed naar een paar sec. was het al 1-0. We hadden veel fans. Na 10 min. moesten we wisselen van kant. Timo ( de keeper) werd vervangen door Boet Kemperman. Uit eindelijk hebben we de wedstrijd met 9-0 gewonnen.
De tweede wedstrijd moesten we tegen de Jozef. Die wedstrijd ging Boet als eerste keepen. De eerste helft ging echt super goed. Maar de tweede helft was er een doelpunt tegen gekomen. We hadden toch nog met 6-1 gewonnen. We waren daarna super moe en super blij tegelijk omdat we hoorden dat we in de finale zaten. We moeten tegen de Hooiwipper die waren super goed dus we waren gespannen. Maar onze coachen zeiden dat we het wel konden, want we hadden heel veel wissels dus we konden het makkelijk vol houden.
De spanning ging omhoog, we waren best wel zenuwachtig. De scheids floot we ging al een speer. We hadden in het begin een doel punt tegen. Bjarne was onze keeper en het ging het super goed met ons. Het was eerst 1-0 tegen. Toen 1-1 het plubliek juichte super hard, als we een doelpunt maakten, waren ze super blij en juichten ze allemaal heel hard!! 2-1 voor ons toen 3-1 voor ons, maar daarna kwamen ze ons bijna inhalen want het werd 3-2 toen 3-3 en daarna 4-3 voor ons 4-4, 4-5 voor hun en uit eindelijk hadden we 7-5 gewonnen!! Echt iedereen was zooooo super blij. We sprongen met z'n alleen in het water. We trokken onze coach ook mee en hij was kleddernat, maar wat niet de bedoeling dat de moeder van Marijn ook mee het water in ging. Maar ze vond het wel grappig. We waren heel blij en we mochten de beker ophalen. Het was geen wissel beker dus we mochten hem houden.
De volgende morgen op school had Freek de beker weer meegenomen. We maakten met allebei de groepen een tocht door de school. We gingen langs elk lokaal en kregen overal een stikker en een heel groot applaus van de kinderen en de juffen. We gingen met een grote tocht door de school en het was een heel leuk feest. We gingen over het kleuterplein en gingen aan de andere kant van de school weer naar binnen en gingen groep 6 binnen. We kregen daar ook een applaus en een stikker en toen moesten we weer terug naar de klas en weer gewoon rekenen en taal doen. Maar het was wel heel leuk om met de hele klas tel waterpoloŽn. Maar de coaches mogen we ook niet vergeten die deden het ook super goed zonder hun was het sowieso niet gelukt!

Saar Weelink en Timo van Zutphen (groep 8).

de gelukkige coach te water