Carnaval
4 maart 2011

Op vrijdag 4 maart hebben we het meest spectaculaire feest van het jaar gevierd, namelijk Carnaval! Dit jaar was extra bijzonder, aangezien we een echte Prins Carnaval in ons midden hadden. Prins Jerker, adjudant Jeroen en enkele leden van de Raad van Elf zijn deze morgen aangeschoven om het geheel een extra feestelijk tintje te geven.

Om 8.15 hebben veel kinderen zich al geheel uitgedost op het schoolplein verzameld. De muziek stond aan en voorzichtig werd de eerste polonaise ingezet. Onder veel lawaai kwam er in de verte een groep versierde fietsen, en groene bus met bijbehorende Carnavalsleden aan. Onder leiding van hen werd er een nieuwe poging gedaan om de polonaise in te zetten en zodoende naar binnen te gaan. Op het podium ontving juf Annelies voor de hele school een echte onderscheiding van de prins en adjudant.

Na even in de klassen op adem gekomen te zijn, hebben we ons met z'n allen in de Ridderzaal verzameld. Het echte feest kon toen beginnen: De playbackshow! Uit alle groepen was er een vertegenwoordigende groep dat een optreden verzorgde. De deelname was divers, van K3, tot Lady Gaga, van een stoere dans, tot het live zingen.

De jury, Prins Jerker, Adjudant, Jeroen en prinses Dorian hadden dan ook een moeilijke taak. Terwijl zij druk aan het overleggen waren wie er het beste optreden onderbouw, bovenbouw en het best verkleedde jongen en meisje waren, hebben de leerkrachten een heus Piratenoptreden weggegeven.

Vervolgens brak het meest spannende moment van de ochtend aan.. De jury kwam op het podium en maakte de uitslag bekend. Kim, Meike, Mae en Merlijn uit groep 3b hebben met hun optreden van Lady Gaga de eerste prijs van de onderbouw gewonnen. Dezelfde prijs voor de bovenbouw ging naar Iris, Indy en Anouk uit groep 4-5 met hun liedje 'Get up'. Uit groep 1-2c kwam een echte piraat als best verkleedde jongen naar voren, namelijk Thieme. Diede uit groep 8 was verkleed als Amy Winehouse en heeft daarmee de prijs voor best verkleedde meisje gewonnen. Allemaal van harte gefeliciteerd!

Natuurlijk kwamen alle kinderen van groep 5 tot en met 8 's middags nog even terug om het feestje verder te vieren. Met z'n allen in de Ridderzaal hebben we het beroemde 'Carnavalsspel' gedaan! Voor de kinderen van groep 6 t/m 8 inmiddels gesneden koek, maar voor groep 5 een hele nieuwe ervaring. Met twee melige presentatoren op het podium, werden er vele prijzen uitgedeeld!