9 september 2011

Het grootste feest van Lichtenvoorde is toch wel het jaarlijkse bloemencorso met aansluitend de kermis. Veel kinderen maken een eigen wagentje of helpen mee met een grote wagen. Op de Jorisschool wordt de vrijdag voor de kermis gereserveerd om te gaan kijken bij een wagen om zo het corsovirus al zo vroeg mogelijk op te snuiven. Het blijft niet alleen bij kijken wat betreft de hogere groepen. Ze werken echt mee aan de wagen door vele dahlia´s van een spijker te voorzien. Heel wat kratten worden zo door de kinderen ´weggezet´. Als op zondag het corso door de straten van Lichtenvoorde trekt kunnen ze dan ook met recht zeggen: "Aan die wagen heb ik meegewerkt!"

Fire it up! Dit is de titel van de wagen van groep Lansink Bluiminck waar groep 5 en groep 6-7 's middags hebben geholpen. Na een korte fietstocht werden we ontvangen in een grote tent met lange tafels waar de kinderen aan konden gaan zitten. Al snel werden de eerste bloemen op tafel gelegd en het fanatieke spijkeren kon beginnen. Al na een aantal minuten werd er geschreeuwd 'nieuwe bloemen'! De mannen die zorgden dat de goede bloemen werden gespijkerd, konden het haast niet bijbenen. Zo snel waren deze twee groepen met spijkeren. Juf Wilma (K?) helpt ook bij deze wagen en heeft alle kinderen rondgeleid door de grote tent waar de kleine en de grote wagen staat. Ze vertelde ons hoe het ontwerp tot stand is gekomen, hoe de wagen is gebouwd en alles waar de bouwers rekening mee moeten houden. Veel kinderen wisten niet dat er zoveel bij komt kijken. Er was zo hard gewerkt dat er rond kwart voor drie geen bloemen meer waren die gespijkerd konden worden! Het was een hele leuke, leerzame en gezellige middag.

De kinderen van groep 4 zijn bij de 6kamp wezen kijken. Daar hebben ze zelfs echte auto's aan de wagen gelast. Als dat geen spektakel wordt…
Op de tweede foto hierboven zijn de kinderen in gesprek met de ontwerper. Zij denken dat de wagen van de corsokids toch zeker wel hoger is dan deze wagen, maar of de ontwerper dat gelooft?!

Groep 8 ging, samen met de moeder van Lisa en de meester naar de wagen van de Groep van Ons. Meteen kwamen de kratten met bloemen op tafel en werd er stevig aan de slag gegaan. Badmeester Cor was er ook en die ging ons meteen helpen. Onze meester bouwt ook mee aan die wagen dus maakten we in twee groepjes een rondje om de wagen. De Groep van Ons bouwt een groot schip dat in de optocht in een storm erg heen en weer moet gaat schudden. We keken zelfs in de wagen op de plek van de bestuurder. We kregen limonade, krentenbrood en iets om te snoepen. Sten had vrij van zijn nieuwe school in Borculo en kwam ook helpen. We hebben flink gewerkt: om half drie waren alle bloemen op! Op de laatste foto zie je hoe blij de bouwers van de Groep van Ons met ons waren.