Kinderboekenweek, thema Superhelden
5 tot en met 14 oktober 2011

Opening Kinderboekenweek
Vanmorgen hebben we met alle kinderen van de St. Jorisschool de kinderboekenweek geopend. Het thema van de kinderboekenweek is dit jaar: Superhelden! Over dapper durven zijn.
Wie is een held? Wat is een held? Is een held iemand die iets heel goed kan? Of iemand die heel moedig is? Moet je beroemd zijn om een held te zijn? Iedereen kan een held zijn.

De kinderen van verschillende groepen lieten een lied horen over helden. We kregen bezoek van een dapper mannetje die vroeger een bang mannetje was. Hij had hulp gezocht bij de toverboom.
We hebben gekeken naar een schimmenspel waar hij zijn verhaal vertelde hoe hij op weg naar de toverboom door een wild woest woud vol wilde woeste wezens moest lopen. Hij kwam allerlei enge dingen tegen, een draak, een spin, een heks, skeletten enz. Uiteindelijk kwam hij bij de Toverboom aan en bleek juist helemaal geen bang mannetje te zijn. (Bang mannetje; geschreven door Mathilde Stein)

In de gang staat op school een toverboom. Daar kun je al je angsten in hangen maar ook je heldenverhalen. Tot aan de herfstvakantie gaan we in de groepen hiermee aan het werk.

Finale voorleeswedstijd
Op vrijdagmiddag 7 september werd de voorleesfinale gehouden. Wie wordt de voorleeskampioen van de St. Joris? Om daar achter te komen hadden de kinderen van groep 5 tot en met 8 zich in de Ridderzaal verzameld. De beste twee voorlezers van groep 7 en uit groep 8 mochten op het podium in de zilveren troon. Een deskundige jury riep uiteidelijk Twan Terpstra (groep 7) uit tot kampioen. Hij mag volgend jaar onze school vertegenwoordigen tijdens de voorleeswedstrijd in de bieb.

Afsluiting Kinderboekenweek
Na anderhalve week hard werken rondom het thema 'superhelden', hebben we vrijdag 14 oktober de kinderboekenweek betoverend afgesloten! We kregen bezoek van Supernoud. Supernoud is een goochelaar en buikspreker en hield voor ons een echte superheldenshow. Hij liet helden die hem inspireren bijzondere dingen doen, zoals roodkapje die een zeer bijzondere paraplu tovert. Supernoud kon zelfs de superhelden van de juffen op het podium raden! Er waren ook kinderen die naar voren mochten komen en mochten bewijzen dat ze ook kunnen toveren. Dit alles met hulp van alle kinderen in de zaal, die natuurlijk de toverspreuk luidt en duidelijk moesten zeggen: "Jij bent een held, ik ben een held en samen zijn wij superhelden!"