Lekker even ontspannen!
12 september 2011


De afgelopen weken hebben de kinderen en de juf in groep 5 les gehad in massage geven.

De massage was heel fijn en we hebben er veel van geleerd. We hebben de waaier en de druppels en de waterval gehad. Daar krijg je kippenvel van. We hebben nu de hele massage geleerd. We moesten ook hele lekkere handgel en we hadden ook een leuk 2 tal. We hebben de energie bal gehad. Je moest dan heel hard in handen wrijven. Aan het eind van de massage zeiden we: 'rond rond rond massage is gezond. Ellen en Sylvia liepen ook rond door de klas. Als je het verkeerd deed deden ze het even voor hoe je het wel moet doen. En op het laatst moesten we een kaartje trekken. Er stond bijvoorbeeld op: ik ben rijk of ik ben sterk. Dat moesten we dan op een oranje blaadje schrijven. Als je de massage niet fijn vond was er een kaartje. Op de ene kant stond groen en op de andere kant stond rood en dat moest je gebruiken als je het niet fijn vond. Dan vroeg de ander wat die ander anders moest doen.

Twan en Indy tM


Het was leuk om te doen. Je kon er veel van leren. En het was op woensdag na de pauze. Ellen en Sylvia hebben het voor gedaan bij de juf en ze deden het goed. Ze hebben het goed uit gelegd. Als laatste moest iedereen een kaartje trekken. We moesten olie op onze handen doen, en dat stonk heel erg.

Luka en Anouk Kl.G


De hele klas vond het leuk. En we hebben er veel van geleerd. We hebben nu de hele massage gehad. We hadden elke woensdag ochtend de massage. Bijvoorbeeld: de waterval,de waaier,de armen,kleine rondjes over de heupen en over de rug. De leiders waren: Sylvia en Ellen. Later aan het eind moesten we een kaartje trekken bijvoorbeeld:ik ben rijk,ik ben sterk. Was de massage niet fijn dan had je een kaartje met groen en rood. Als je het fijn vond dan moet je het op groen zetten en als je het niet fijn vondt dan moest je het op rood zetten.

Anouk W en Rens