Tutorlezen
13 november 2011

Zelfstandig lezen in de driehoek

Een belangrijk aandachtspunt op school is het lezen. In groep 3 begint dat met het aanvankelijk lezen. Vanaf groep 4 ligt het accent op het technisch lezen. Naast de instructies door de leerkracht, waarbij veel aandacht wordt besteed aan het juist en vlot lezen van de woorden en zinnen, levert ook het maken van 'leeskilometers' een belangrijke bijdrage aan het ontwikkelen van de leesvaardigheid. Om kinderen zoveel mogelijk leeskilometers te laten maken zijn we deze week begonnen met het tutorlezen. Tijdens dit leeskwartier lezen kinderen met een hoger leesniveau met een leerling met een lager leesniveau. Ook is er een groep leerlingen die zelf in hun leesboek lezen. Tutorlezen doen we iedere maandag, woensdag en vrijdag gedurende 15 minuten.

Het mandje met nieuwe leesboekjes staat al klaar

Kinderen van groep 7 begeleiden kinderen uit groep 5

Vol aandacht…