Van bovenaf!
30 september 2011

Groep 5 heeft de afgelopen 3 weken gewerkt aan het thema 'Van bovenaf'.

We hebben heel veel geleerd en het was leuk . Het ging over aardrijkskunde. Het ging over plattegronden. Je moest bij sommige kaarten een legenda maken. Soms was het moeilijk en soms was het makkelijk. Het waren veel leuke kaarten. Er waren veel kaarten die je kon doen. Je mocht bijvoorbeeld een dierentuin tekenen. Een kaart kon je niet doen. Dat was heel jammer die kaart heet Google Earth. Maar die gaan we nog een andere keer doen. En alle kinderen vonden het heel leuk. Bij sommige kaarten moesten de kinderen er een foto bij maken.
We hebben allemaal goed en netjes gewerkt.

Femke en Iris T

De doelen waren : noem 3 kenmerken van een plattegrond,wat is een plattegrond? Wat is een legenda? Wat zijn de vier windrichtingen. Je kunt ze in de windroos schrijven. We hebben dit er van geleerd:dat je alles van boven af ziet & wat een legenda is. Het was heel leuk om te doen!!! Omdat we er heel veel van geleerd hebben

Jeen en Dominique

We hebben het project gedaan over plattegronden. Het was wel heel leuk maar was ook wel moeilijk. We hadden makkelijke kaarten. En het waren ook leuke kaarten maar ook weer niet zo'n leuke kaarten. We moesten een legenda maken. En we hadden er ook veel van geleerd. Ik ga nu een kaart zegen. Je kon een speeltuin maken en als je klaar was moest je een foto maken. En dat was doe kaart een. En dat was heel leuk.

Iris O en Fleur