Paasviering en afsluiting vastenactieproject
5 april 2012

Paasviering en afsluiting vastenactieproject voor Stichting Hope

Donderdag 5 april was de paasviering en tevens de afsluiting van de vastenactie. Nadat alle kinderen zaten mocht ik iedereen welkom heten en dit keer waren er naast de kinderen, de meester en de juffen nog twee mensen op bezoek. Walter Meekes uit Peru is als verrassing voor de kinderen gekomen om tijdens de paasviering de cheque in ontvangst te nemen voor Stichting HoPe. Om die reden was ook aanwezig Bettine Winters, verslaggeefster van de Gelderlander.
Tijdens de paasviering werd de Paaskaars aangestoken door juf Wilma en 8 kinderen mochten een kaarsje aansteken namens de groepen 1 t/m 8. Het paasverhaal werd voorgelezen door juf Marieke en de kinderen zongen meerdere liedjes, ook in het Quechua, de taal van de Inca-kinderen uit Peru. Myrthe blies op de dwarsfluit het Peruaanse lied "El Condor Pasa" en dat deed ze zo mooi dat iedereen doodstil zat te luisteren om vervolgens heel hard voor haar te klappen.

Daarna was dan het grote moment aangebroken, de bekendmaking van de opbrengst van de Vastenaktie. Ik heb Walter op het podium geroepen, samen met Tobias en Maartje. Cijfer voor cijfer plakte Walter de door mij aangereikte cijfers op de cheque en toen het laatste cijfer kwam was de spanning flink te snijden. Eerst een flink voetengetrappel, toen doodse stilte en vervolgens een luid gejuich en sommigen met tranen in de ogen, en ja, ik ook!
Ongelofelijk maar waar: de opbrengst van onze school is € 5.621,00 !!!

Ik wil dan ook heel graag, mede namens Walter en Stichting HoPe, iedereen die heeft geholpen om dit gigantische bedrag bij elkaar te brengen heel erg bedanken voor alle inzet.

juf Anja