Carnaval
17 februari 2012

Ook al was het niet het mooiste weer van de wereld, op vrijdagmorgen in alle vroegte schalden de carnavalskrakers al weer over het schoolplein. Nog een beetje onwennig werd de eerste polonaise ingezet.

Eenmaal binnen werd in de klas de outfits van elkaar bewonderd. Veel tijd was daar niet voor, want na amper een kwartiertje stroomden de eerste kinderen de Ridderzaal al in. De zaal raakte stampvol, maar na een tijdje hadden ongeveer 260 kinderen, ouders en leerkrachten een plekje gevonden en zat iedereen klaar voor de St. Jorisschool playback show. Elke groep had de leukste, origineelste, knapste of grappigste act afgevaardigd. De jury had er maar een zware taak aan. Naast vreselijk opletten tijdens de optredens moesten ze ook nog op zoek naar de leukste, origineelste, knapste of grappigste verkleedde carnavalganger of -gangster.

Na de pauze, waarin naast het fruit, de ouderraad zorgde voor wat te drinken en iets lekkers, kwam carnavalsvereniging de Keienslöppers op bezoek. In de Ridderzaal werd de polonaise ingezet, dwars door de hele school. Daarna gauw verder met de playbackshow gevolgd door de prijsuitreiking. Voor dat we in de gaten hadden was de morgen voorbij.

's Middags was voor groep 5 tot en met 8 wat nieuws verzonnen. Tot ieders verrassing werd er in de Ridderzaal een reusachtige BINGO gehouden. De spanning was te snijden en de prijzen vlogen ons om de oren. Wat hadden we allemaal nog graag heen potje gedaan, maar helaas, ook deze middag is voorbij gevlogen!
Kijk hieronder maar naar de foto's: