Dansen met juf Janiek
juni 2012

Hallo allemaal!

Wisten jullie al dat wij vorige week en de week daarvoor in groep 3b heel wat uurtjes hebben lopen zweten? Niet omdat het nou zo lekker weer was maar omdat wij ontzettend hard aan het dansen waren. Bijna elke dag gingen wij even met juf Janiek dansen. Dit deden wij niet zomaar. Juf Janiek moest voor haar opleiding een lessenserie maken met allerlei dansen. Deze dansen mochten wij gaan uitproberen.

Tijdens het dansen hebben wij van alles gezien en van alles gedaan! Zo zijn wij naar de dierentuin geweest en hebben we Lena Lintje de Ridderzaal laten zien. Ook konden wij met z'n allen dansen als Bas, een hele dikke ballon die uiteindelijk uit elkaar knalde. Daarnaast hebben wij in de schoolbus gedanst en waren wij echte bofkonten die net als Koos Konijn de bofkontdans konden doen. Tijdens het dansen waren we soms ook robots. Niet zomaar robots, nee hele speciale die vanzelf weer uitgingen als we op onze neuzen gingen drukken.

Op de foto's hieronder kun je zien hoe wij aan het dansen waren. En als je nou denkt, hé, wat doen ze toch op de foto? Het lijkt wel alsof ze aan het huilen zijn. Of als je denkt, wat kijken ze toch bang. Nou, dat kan kloppen! Dat hoorde bij het dansen. Want wij weten nu namelijk heel goed hoe wij verliefd, bang, opgewekt, kwaad, verlegen en vrolijk moeten dansen. (En eigenlijk weten we er nog veel meer!) Zien jullie dat ook?