IJspret
9 februari 2012

Op donderdag 8 februari ging rayonhoofd meneer Dick, gewapend met een lange boor, de ijsvlakte voor de school op. En hoe hij ook boorde, er kwam geen eind aan de dikke ijsvloer. Daar kunnen ze in Friesland een voorbeeld aan nemen. IJsmeester Dick gaf groen licht: deze ijslaag kan alle leerlingen van onze school dragen!

Groep 8 was het eerst op het ijs: zij waren wel aan een beetje ontspannende inspanning toe, na drie dagen buffelen op de cito-toets. Daarna stroomde de hele school leeg en het ijs vol. Halverwege, toen iedereen het toch wel een beetje koud begonnen te krijgen, was de redding nabij. Een heel aantal moeders schonk warme chocolademelk en er was voor iedereen een koekje. Zo is dat wel vol te houden! Tegen drie uur gingen we weer richting school.
Wat een feest: een eigen schaatsbaan zo vlak voor de school!